Μια πρόγευση της επόμενης έκδοσης του OSX, του λειτουργικού για τους υπολογιστές, παρουσίασε την Πέμπτη στους προγραμματιστές η Apple, δίνοντας έμφαση στην μεγαλύτερη ομοιότητα με το iOS που τρέχει στα κινητά τηλέφωνα και τις ταμπλέτες.

Το Mountain Lion –λιοντάρι του βουνού θα ονομάζεται η όγδοη έκδοση του OSX, συνεχίζοντας τη σειρά των αιλουροειδών–, θα κυκλοφορήσει επίσημα μέσα στο καλοκαίρι, λίγο παραπάνω από ένα χρόνο μετά το Lion.

Η έκδοση οπτικά θα μοιάζει ακόμα περισσότερο με το iOS ενώ θα φέρει στο desktop προγράμματα και λειτουργικότητα που υπάρχει στα τηλέφωνα και τις ταμπλέτες.

Έτσι θα περιλαμβάνονται οι ειδοποιήσεις (Notifications) και το iMessages μετονομασμένο σε Messages. Η εύκολη αποστολή tweets ενσωματώνεται και αυτή σε όλο το σύστημα.

Μία σημαντική προσθήκη είναι η δυνατότητα αποθήκευσης στο σκληρό δίσκο ή στο iCloud, την υπηρεσία που επιτρέπει το μοίρασμα των αρχείο στο σύννεφο.

Άλλο ένα νέο χαρακτηριστικό είναι το πρόγραμμα Gatekeeper (Φρουρός) το οποίο θα ρυθμίζει την εγκατάσταση προγραμμάτων με την έγκριση του χρήστη για όσες ασφαλείς, δηλαδή όχι malware. Οι χρήστες θα μπορούν να εγκαθιστούν με δική τους ευθύνη και εφαρμογές από άλλες πηγές.

Το Mountain Lion θα διατίθεται από το καλοκαίρι από το App Store με πιθανή τιμή 29,99 δολάρια.

Πηγή: in.gr
TAGS