Οι Anonymous ανακοίνωσαν ότι ενόψη μιας νέας καμπάνιας σκοπεύουν να επιτεθούν στην καρδιά του Internet, στο σύστημα DNS (Domain Name System) το οποίο είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία όλων των domain παγκοσμίως.
H προειδοποίηση δημοσιεύτηκε στο Pastebin και η ημερομηνία που έχει επιλεγεί για την επίθεση είναι η 31η Μαρτίου.

Οι Anonymous δήλωσαν ότι η επίθεση θα είναι μια διαμαρτυρία ενάντια στους «ανεύθυνους» ηγέτες και τους αγαπημένους τους τραπεζίτες που προκαλούν φτώχεια σε όλο τον κόσμο για να εξυπηρετήσουν τις εγωιστικές τους ανάγκες ή απλά για να ικανοποιήσουν τις σαδιστικές τους τάσεις.

Το σύστημα DNS μεταφράζει το όνομα μιας ιστοσελίδας σε μια αριθμητική διεύθυνση IP που χρησιμοποιείται από τους υπολογιστές για να βρεθεί η σελίδα.

Υπάρχουν 13 κεντρικοί server στον κόσμο που περιέχουν τη λίστα με όλα τα domain names.

Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι έχουν κατασκευάσει ένα εργαλείο που ονομάζεται «Reflective DNS Amplification DDOS» το οποίο κατακλύζει τους servers με αιτήματα ανάγνωσης δεδομένων.

Σύμφωνα με τον Robert Graham, επικεφαλή της εταιρείας Errata Security:

«Οι Anonymous ίσως καταφέρουν να επηρεάσουν κάποιους από τους DNS servers αλλά είναι αδύνατο να δημιουργήσουν πρόβλημα σε όλους. Επίσης, αντίγραφα των δεδομένων κάθε server βρίσκονται σε άλλους servers στον κόσμο ενώ και οι πάροχοι internet κρατούν στην προσωρινή μνήμη τα δεδομένα DNS με αποτέλεσμα ακόμα και αν κάποιος DNS server τεθεί εκτός λειτουργίας για λίγο, αυτό δεν θα επηρεάσει καθόλου το Internet». 

Πηγή: pro.com.gr