Η εταιρεία Shenzhen Proview Technology έκανε μήνυση στην Apple σήμερα για τη χρήση της εμπορικής ονομασίας «iPad» στην Κίνα σύμφωνα με το Associated Press. Δεν είναι ωστόσο η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη εταιρεία μηνύει την Apple.
Στις αρχές Δεκεμβρίου του 2011, η Proview Technology κέρδισε μια δικαστική μάχη εναντίον της Apple ενώ ένα δικαστήριο στη Νότια Κίνα απέρριψε μια ακόμα μήνυση της εταιρείας.
 
Τον Ιούλιο του 2011, ένα δικαστήριο στο Hong Kong έκρινε ότι η Proview Technology έπραξε με σκοπό να βλάψει την Apple. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Hong Kong έχει ξεχωριστό δικαστικό σύστημα από την υπόλοιπη Κίνα.

Η Proview Technology από τότε έχει ζητήσει την απαγόρευση της πώλησης του iPad σε 40 πόλεις της χώρας. Πράγματι τα iPad αποσύρθηκαν από τα ράφια των καταστημάτων σε πολλές πόλεις όμως εξακολουθεί να είναι ευρέως διαθέσιμο σε άλλες περιοχές της Κίνας.

Ο δικηγόρος της Proview Technology Xie Xianghui δήλωσε ότι η εταιρεία την οποία εκπροσωπεί είναι ανοιχτή σε εξω-δικαστικό συμβιβασμό.

Από την πλευρά της η Apple ισχυρίζεται ότι αγόρασε τα δικαιώματα για τη χρήση της εμπορικής ονομασίας «iPad» στην Κίνα το 2009 έναντι του ποσού των 55.000 δολαρίων.

Πηγή: pro.com.gr 
 
 
TAGS