Μία αξιέπαινη πρωτοβουλία πήραν οι μαθητές του Λυκείου Ι.Μ. Παναγιωτόπουλος, οι οποίοι δημιούργησαν την εταιρεία GRINN για την οποία απέσπασαν το πρώτο βραβείο και «ανοίγουν» φτερά για ευρωπαϊκές διακρίσεις. Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές του λυκείου κατασκεύασαν 110 ηλιακούς φορτιστές ηλεκτρικών συσκευών και για τη δράση τους αυτή βραβεύθηκαν από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων.

Πρόκειται για μία εικονική επιχείρηση που δημιουργήθηκε από τους μαθητές της πρώτης τάξης του Λυκείου Ι.Μ. Παναγιωτόπουλος, οι οποίοι σύντομα θα ταξιδεύσουν στη Ζυρίχη με στόχο μία ευρωπαϊκή διάκριση.

Σκοπός της μαθητικής επιχείρησης GRINN (GReen INNovation) είναι να αναδείξει νέες «πράσινες»τεχνολογίες που δεν θα επιβαρρύνουν το περιβάλλον και θα οδηγήσουν σταδιακά τον καταναλωτή στην υιοθέτηση μιας οικολογικής συμπεριφορά και νοοτροπίας.

Η GRINN συμμετείχε στον διαγωνισμό καλύτερης εικονικής επιχείρησης στις 2/3/2012 στην εμπορική έκθεση της Αθήνας που έγινε στο The Mall Athens, κατακτώνταςτην 1η θέση ανάμεσα από 60 σχολεία Αττικής και Βόρειας Ελλάδας και αναδείχθηκε η καλύτερη εικονική επιχείρηση της Ελλάδας για το 2012.  

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της GRINN στο: www.grinn.gr, αλλά και τοwww.facebook.com/Green.Innovation.Ae