Δεν είναι και τόσο γρήγορο τελικά το νέο iPad


Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου iPad ο Phil Schiller είχε αναφέρει ότι ο επεξεργαστής A5X της συσκευής έχει τετραπλάσια απόδοση από το Nvidia’s Tegra 3, ένα τετραπύρηνο chip που χρησιμοποιούν κάποιοι κατασκευαστές Android tablet.

Σε τεστ που έγιναν όμως και τα οποία σύγκριναν τις επιδόσεις του iPad σε σχέση με το Asus Transformer Prime το οποίο χρησιμοποιεί το Tegra 3 δεν προέκυψε τέτοιο συμπέρασμα. Aν και το iPad σε κάποιες περιπτώσεις αποδείχτηκε καλύτερο από το Asus, σε άλλα τεστ το Transformer Prime αποδείχτηκε νικητής.

Επίσης όταν ο έλεγχος συμπεριέλαβε και το στοιχείο της τελικής εμπειρίας του χρήστη, με παράλληλη λειτουργία του ίδιου παιχνιδιού για παράδειγμα, η διαφορά ήταν αμελητέα.

Το ίδιο συνέβη και σε ό,τι αφορούσε τα συγκριτικά τεστ σε browser όπου και εκεί δεν υπήρχε κάποια σαφής υπεροχή της μίας ή της άλλης συσκευής.

Αντίθετα μεγάλη διαφορά υπήρξε στον έλεγχο που έγινε για την υπολογιστική ισχύ των δύο tablet. Εκεί ήταν σαφές ότι το νέο iPad υπολείπεται πολύ του Transformer Prime. Πράγμα λογικό βέβαια καθώς το ένα έχει διπύρηνο ενώ το άλλο τετραπύρηνο επεξεργαστή.

Πηγή: proho.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο