Το δημοφιλές e-book Kindle της Amazon με οθόνη αφής εγκαινιάζει η εταιρία στην Ευρώπη, με τη συσκευή να πωλείται από τις 27 Απριλίου σε Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία.

Το Kindle Touch, όπως ονομάζεται η καινοτόμος συσκευή, θα πωλείται στη Βρετανία έναντι 109 στερλινών για την εκδοχή με WiFi και 169 στερλίνες για την εκδοχή που θα διαθέτει WiFi και ικανότητα σύνδεσης με τηλεφωνικά δίκτυα 3G.

Η συσκευή θα διαθέτει «πειραματικό» browser για περιήγηση στο Διαδίκτυο, το οποίο θα λειτουργεί, όμως, μόνο με σύνδεση WiFi.

Το Kindle Touch θα είναι κατά 70 γραμμάρια βαρύτερο και λίγο πιο μεγάλο από την απλή εκδοχή του Kindle, που κοστίζει σήμερα 89 στερλίνες στη Βρετανία. Η νέα συσκευή θα δίνει, όμως, τη δυνατότητα στον αναγνώστη να απομονώνει συγκεκριμένο εδάφιο του κειμένου, για το οποίο θα μπορεί να αναζητά πληροφορίες στο Διαδίκτυο.

Η Amazon ανακοίνωσε ότι οι πελάτες της στη Βρετανία θα έχουν τώρα πρόσβαση σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο τίτλους, που θα περιλαμβάνουν και τα βιβλία της δημοφιλούς σειράς Χάρι Πότερ.

«Το πρώτο μας Kindle κυκλοφόρησε στη βρετανική αγορά πριν 18 μήνες και γνώρισε άμεση επιτυχία με 500.000 προσφερόμενους τίτλους. Πρόκειται για το e-Reader με τις καλύτερες πωλήσεις στον κόσμο, ενώ περιμένουμε η επιτυχία αυτή να συνεχισθεί χάρη στην οθόνη αφής του νέου μοντέλου», λέει ο αντιπρόεδρος της Kindle Europe της Amazon, Γιόριτ Βαν ντερ Μέλεν.

Η ειδικευμένη στις ηλεκτρονικές συσκευές ιστοσελίδα PocketLint.co.uk δεν εμφανίσθηκε, όμως, να πείθεται από τους ισχυρισμούς της Amazon, που εκτιμά ότι οι καταναλωτές θα δαπανήσουν ευχαρίστως περισσότερα για να αποκτήσουν την εκδοχή με οθόνη αφής. «Η απλή συσκευή, η οποία αξιοποιεί κουμπί για να γυρίσουν οι σελίδες, πούλησε πολύ καλά τα Χριστούγεννα. Δεν πιστεύω ότι οι καταναλωτές θα πληρώσουν 20 στερλίνες επιπλέον για να αποφύγουν το κουμπί», λέει ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Στιούαρτ Μάιλς.

Πηγή: kathimerini.gr/BBC