Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η Google θα ανοίξει ένα διαδικτυακό κατάστημα όπου θα πουλάει tablets απευθείας στους καταναλωτές ενώ κάποια από αυτά τα tablets ίσως έχουν τη μάρκα της Google. Η εταιρεία ελπίζει ότι με αυτή την κίνηση θα ενισχύσει την προώθηση του Android. Ωστόσο οι διαδικτυακές πωλήσεις δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο γιατί οι καταναλωτές θέλουν να δουν από κοντά ένα προϊόν πριν το αγοράσουν.


Η Wall Street Journal δεν ανέφερε πότε θα ανοίξει το κατάστημα και η Google αρνήθηκε να σχολιάσει. Τα tablets θα κατασκευάζονται από συνεργάτες της Google όπως η Samsung και η Asustek Computer. Επίσης και η Asus θα προωθήσει ένα δικό της tablet μέσω του νέου καταστήματος της Google.
 

To Android έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία στα smartphones αλλά τα Android tablets δεν φαίνεται να έχουν ξεπεράσει ακόμα το σοκ από την ανωτερότητα του iPad της Apple. Ο ισχυρότερος ανταγωνιστής του iPad μέχρι στιγμής είναι τα tablets της Amazon τα οποία όμως χρησιμοποιούν μια παραλλαγή του Android για την οποία η Google δεν λαμβάνει έσοδα.
 

Η επιτυχία των Android tablets είναι σημαντική για την Google γιατί θα κάνει το Android ακόμα πιο ελκυστικό στους προγραμματιστές.Πηγή: pro.com.gr