Αν νομίζετε ότι έχετε περισσότερα κιλά απ' ό,τι θα έπρεπε, κακώς κατηγορείτε τον εαυτό σας. Το πιθανότερο είναι ότι γι' αυτή σας την άποψη ευθύνεται το Facebook.
Σύμφωνα με έρευνα του The Center for Eating Disorders της Βαλτιμόρης, τα social media επηρεάζουν αρνητικά το πώς αντιλαμβάνεται κανείς το σωματικό του βάρος.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 600 χρήστες του Facebook ηλικίας 16 με 40 ετών και αποκάλυψε ότι το 51% των ερωτηθέντων επηρεάζεται όταν βλέπει φωτογραφίες φίλων του στην υπηρεσία. Νοιώθει με άλλα λόγια ότι το βάρος του είναι μεγαλύτερο από αυτό που θα έπρεπε.

Αντίστοιχο είναι και το ποσοστό (51%) εκείνων που συγκρίνουν τη ζωή τους με εκείνη των φίλων τους στο Facebook παρατηρώντας τις φωτογραφίες και τα status updates τους. Από αυτούς το 32% σχολίασε ότι αισθάνεται μειονεκτικά λόγω της σύγκρισης.

Την ίδια στιγμή, το 44% εξ αυτών λέει ότι είναι ιδιαίτερα προσεκτικό όταν βγαίνει με φίλους καθώς φωτογραφίες από την έξοδο μπορεί να καταλήξουν στο Internet. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο, το 43% αποφεύγει να φωτογραφηθεί αν δεν αισθάνεται ότι δεν είναι αρκετά προσεγμένη η εμφάνιση του.

Πηγή: proho.gr
TAGS