Η πηγή των φημών αυτή τη φορά είναι το Gamesindusrty.biz, το οποίο ισχυρίζεται ότι μίλησε με κάποιους developers, που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, σχετικά με την ισχύ του Wii U. Τα σχόλια που ακούστηκαν είχαν αρκετά αρνητικό τόνο, αφού, σε αντίθεση με ό,τι έχει ακουστεί από γνωστούς developers, ότι δηλαδή το Wii U θα είναι εφάμιλλο ή και καλύτερο των Xbox 360 και PS3, εδώ ειπώθηκε το αντίθετο: «Όχι, δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με τα PS3 και Xbox 360. Απλά δεν είναι τόσο ισχυρό στον τομέα των γραφικών», είπε ένας developer.

«Υπάρχουν λιγότεροι shaders σε σχέση με τα συστήματα της παρούσας γενιάς, το Wii U δεν είναι εξίσου ισχυρό με αυτά. Σίγουρα κάποια πράγματα είναι καλύτερα, λόγω του σύγχρονου σχεδιασμού του hardware, αλλά συνολικά το σύστημα δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τα 360 και PS3», είπε ένας άλλος.


Αρνητική ήταν και η διάθεση στα σχόλια για το χειριστήριο-tablet του Wii U, το οποίο και υποτίθεται ότι ευθύνεται για τις «εκπτώσεις» στην ισχύ της κονσόλας, ώστε το συνολικό κόστος να κρατηθεί χαμηλά.

«Το θέμα με το χειριστήριο είναι ότι αντιστοιχεί ένα μόνο σε κάθε σύστημα και δεν είναι ανεξάρτητο. Η κονσόλα θα πρέπει να είναι ανοιχτή και θα πρέπει να βρίσκεστε εντός της εμβέλειάς της. Τα υπόλοιπα χειριστήρια θα είναι Wii Remotes ή άλλου τύπου χειριστήρια του Wii. Με τον συνδυασμό PS3-PS Vita μπορείς να κάνεις ό,τι κάνει το Wii U και ακόμα περισσότερα».

Το τελευταίο σχόλιο έρχεται επίσης σε αντίθεση με σχόλια επώνυμων developers, σύμφωνα με τα οποία το χειριστήριο του Wii U θα προσφέρει νέες εμπειρίες που δεν έχουν γίνει ως τώρα γνωστές και θα ανακοινωθούν στην επερχόμενη E3. 

Πηγή: enternity.gr