Η εν λόγω εφαρμογή, που ονομάζεται Bump Pay, επιτρέπει στους χρήστες να ανταλλάσσουν χρηματικά ποσά μεταξύ τους άμεσα. Ο τρόπος; Οι συναλλασσόμενοι δεν χρειάζεται παρά να χτυπήσουν τα κινητά τους το ένα με το άλλο. H Bump Pay είναι διαθέσιμη για φορητές συσκευές που χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα iOS της Apple.

Η τεχνολογία πίσω από τη νέα εφαρμογή είναι παρόμοια με αυτή προηγούμενων προϊόντων της εκδότριας εταιρίας, Bump Labs, που επιτρέπουν την ανταλλαγή φωτογραφιών και επαφών με αυτό τον ιδιόμορφο τρόπο.

«Πληκτρολογείς το ποσό που θέλεις να στείλεις, χτυπάτε τα κινητά σας μεταξύ τους και μεταφέρεστε αμέσως στη σελίδα επιβεβαίωσης του PayPal» εξήγησε στο πρακτορείο Reuters o David Lieb, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Bump. [Όλα τα έργα μας] σχετίζονται με την κεντρική ιδέα του να απλοποιήσουμε και να επιταχύνουμε πολλές δραστηριότητες που είναι δυσκολότερες απ’ ότι θα έπρεπε, συμπλήρωσε ο κ. Lieb.

Προκειμένου να εκτελέσουν συναλλαγές, οι χρήστες χρειάζεται μονάχα να εισάγουν μία διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Επιπλέον, εφόσον είναι εγγεγραμμένοι στο PayPal, δεν προαπαιτείται η δημιουργία κάποιου ειδικού λογαριασμού. Σύμφωνα με την εκδότρια εταιρία, η εφαρμογή λειτουργεί με τους λογαριασμούς όλους των τραπεζών.

Για την ώρα, η Bump Pay συνδέεται μονάχα με την υπηρεσία PayPal, αλλά η Bump έχει κοινοποιήσει πως προτίθεται να εξερευνήσει και εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής στο μέλλον. Η εφαρμογή είναι σχεδιασμένη μονάχα για συναλλαγές μονάχα μεταξύ ανθρώπων, παρά για πληρωμές στο διαδύκτιο.

Η Pay Bump μπορεί να μοιάζει ελαφρώς περιττή, αλλά ενδέχεται να λύσει διάφορα ενοχλητικά μικροπροβλήματα της καθημερινότητάς μας, όπως το μοίρασμα των λογαριασμών ή την πληρωμή των εξόδων ενός ταξιδιού, χρειάζονται απλούστατα λίγα... χτυπήματα.

Πηγή: skai.gr