Ο κυβερνοχώρος δεν είναι αρκετός για τα αφεντικά της Google που ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον - άρτι αφιχθέντα από αποστολή στο βαθύτερο σημείο των ωκεανών- σκηνοθέτη Τζέις Κάμερον στο πλαίσιο ενός διαστημικού πρότζεκτ. Τι ακριβώς σχεδιάζουν; Ανακοινώσεις θα γίνουν την Τρίτη. Όπως αναφέρει η naftemporiki το δελτίο Τύπου εξάπτει την φαντασία. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η ανακοίνωση θα αφορά την ίδρυση μιας εταιρίας με στόχο την εξόρυξη σε αστεροειδείς.

Οι Λάρι Πέιτζ και Έρικ Σμιντ θα είναι τα βασικά στελέχη της Planetary Resources (Πλανητικοί Πόροι), η οποία «θα επικαλύψει δύο κρίσιμης σημασίας κλάδους - την εξερεύνηση του διαστήματος και τους φυσικούς πόρους- για να ενισχύσει κατά τρισεκατομμύρια δολάρια το παγκόσμιο ΑΕΠ», αναφέρεται στο δελτίο Τύπου. «Αυτή η καινοτόμος εταιρία θα δημιουργήσει μια νέα βιομηχανία και ένα νέο ορισμό των "φυσικών πόρων"».

Εκτός από το σκηνοθέτη των blockbusters Avatar και Τιτανικός, το εγχείρημα θα χρηματοδοτήσουν μεταξύ άλλων ο Ρος Περό ο νεώτερος, γιος πρώην υποψηφίου για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειων και ο Τσαρλς Σιμονί, πρώην στέλεχος της Microsoft και ο πέμπτος τουρίστας στο Διάστημα. Στην Planetary Resources συμμετέχει επίσης ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Πίτερ Διαμαντής, εμπνευστής του διαγωνισμού X - Prize, που πρόσφερε 10 εκατομμύρια δολάρια στον πρώτο οργανισμό που θα κατασκεύαζε ένα επαναχρησιμοποιήσιμο επανδρωμένο διαστημικό σκάφος.

Ο Διαμαντής έχει εκφράσει έντονο ενδιαφέρον για την προοπτική εξόρυξης σε αστεροειδείς. «Η γη είναι σαν ένα ψίχουλο σε ένα σούπερ μάρκετ φυσικών πόρων», είχε δηλώσει πρόσφατα. «Τώρα έχουμε επιτέλους την τεχνολογία που θα μας επιτρέψει την εξαγωγή πόρων πέρα από τη γη προς όφελος της ανθρωπότητας, χωρίς να χρειάζεται να βιάζουμε και να λεηλατούμε τον πλανήτη μας».


πηγή: naftemporiki - lifo.gr
TAGS