Ως γνωστόν, η Apple δε διατηρεί και τις καλύτερες των σχέσεων με τις άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην αγορά υψηλής τεχνολογίας. Ο «πόλεμος» με τη Microsoft είχε περάσει σε δεύτερη μοίρα των τελευταίο καιρό, φαίνεται όμως ότι αυτό αλλάζει εν όψει των Windows 8.   Μιλώντας σε εκδήλωση με αφορμή τα οικονομικά αποτελέσμα της Apple, ο διευθύνων σύμβουλος Tim Cook έσπευσε να ρίξει τα «καρφιά» του στη Microsoft και τα Windows. Ο ισχυρός άνδρας της Apple ρωτήθηκε κάποια στιγμή αν η εταιρεία σχεδιάζει να ενώσει τα τμήματα φορητών συσκευών και φορητών υπολογιστών. «Θα μπορούσε κανείς να ενώσει μια φρυγανιέρα με ένα ψυγείο, αλλά το τελικό αποτέλεσμα δε θα ήταν ικανοποιητικό», απάντησε ο Cook, θέλοντας έτσι να υπογραμμίσει ότι τα MacBook και τα iPhone/iPad είναι τελείως διαφορετικές συσκευές.  

Ο Cook είπε ότι ενδεχόμενη συγχώνευση θα ήταν λάθος και για τις δύο κατηγορίες προϊόντων, για να προσθέσει στο τέλος: “Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε αυτή την πορεία. Αυτά τα κάνουν άλλοι για να αμυνθούν“.

Προφανώς, το τελευταίο σχόλιο ήταν ευθεία αιχμή κατά της Microsoft, η οποία θα παρουσιάσει μέσα στους επόμενους μήνες τα Windows 8. Η νέα έκδοση του λειτουργικού θα καλύπτει τις ανάγκες των υπολογιστών αλλά και των tablets, κάτι που η Apple θεωρεί ότι απλά δε γίνεται.  

Βέβαια, ο Cook ξεχνάει ότι το iOS, όταν έκανε τα πρώτα του βήματα, ήταν απλά ένα παρακλάδι του Mac OS X. Η Apple είχε επιμείνει πολύ στο concept “ένα τηλέφωνο που τρέχει OS X”, πριν διαχωρίσει τελικά τα δύο projects. Ο χρόνος θα δείξει αν η Microsoft θα τα καταφέρει καλύτερα στην αποστολή “ένα λειτουργικό για όλα”. 

ΠΗΓΗ: techit.gr 

TAGS