Όπως είναι γνωστό η Google έχει ψύχωση με το θέμα της ταχύτητας στο web. Όχι μόνο πριμοδοτεί στον αλγόριθμο της τις ιστοσελίδες που ανοίγουν πιο γρήγορα αλλά προσπαθεί να βρει τρόπους ώστε να κάνει το Internet όσο γίνεται γρηγορότερο.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η δημιουργία του SPDY (σύντμηση του speedy) το οποίο είναι ένα πρωτόκολλο το οποίο φιλοδοξεί να αντικαταστήσει το http. Αναπτύσσεται από την εταιρεία από το 2009 και η χρήση του εξασφαλίζει πολύ πιο γρήγορο άνοιγμα των σελίδων που επισκέπτεται ο χρήστης. Ήδη μάλιστα χρησιμοποιείται από τους Chrome και Firefox, τον Silk, τον browser του Kindle, ενώ και το Twitter ξεκίνησε να παρέχει το περιεχόμενο του μέσω του πρωτοκόλλου αυτού στους browsers που το υποστηρίζουν.


Μάλιστα η Internet Engineering Task Force, που είναι υπεύθυνη για τις προδιαγραφές του HTTP, εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να το συμπεριλάβει στο HTTP 2.0.

Κατά τις πρόσφατες δοκιμές της Google σε ένα Samsung Galaxy Nexus o Chrome για Android άνοιξε 77 σελίδες από διάφορα δημοφιλή site. Στη συνέχεια τα αποτελέσματα συγκρίθηκαν με SPDY και με απλό HTTP το συμπέρασμα το οποίο προέκυψε είναι ότι το SPDY αυξάνει την ταχύτητα 23% κατά μέσο όρο.


Πηγή: pro.com.gr
TAGS