Σύμφωνα με την εταιρεία ασφαλείας Symantec, η Ρωσία βρίσκεται στην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης spam,την μαζική αποστολή δηλαδή ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Μάλιστα, τον περασμένο Νοέμβριο Ρώσοι νομοθέτες έφτασαν στο σημείο να προτείνουν για πρώτη φορά το spamming να θεωρείται αδίκημα και να διώκεται ποινικά. Η Ρωσία κατέχει επίσης την έκτη θέση στην ανάπτυξη και το διαμοιρασμό κακόβουλου λογισμικού, ακολουθώντας τις ΗΠΑ, Κίνα, Ινδία, Βραζιλία και Γερμανία.   

Πιο συνηθισμένοι στόχοι φαίνεται να είναι τα blogs και τα social networks (19.2%), οι προσωπικές ιστοσελίδες (15.6%), οι ιστοσελίδες επιχειρήσεων ή οικονομικού περιεχομένου (10%) και οι ιστοσελίδες πορνό (2.4%).   

Τέλος έρευνες έδειξαν πως τον περασμένο χρόνο η Ρωσία κατέκτησε τη δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη κυβερνο-εγκλημάτων, επιθέσεις που υπολογίζεται ότι απέφεραν στους hackers της χώρας περίπου $4.5 δις ενώ αξίζει να υπογραμμιστεί ότι το 36% των διαδικτυακών εγκλημάτων που πραγματοποιήθηκαν σε όλο τον κόσμο το 2011 αποδίδονται σε hackers που μιλούν τη ρωσική γλώσσα.