Για πρώτη φορά το Facebook θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε ψηφοφορία σχετικά με την επικείμενη αλλαγή στους όρους χρήσης του. Πλέον όσοι δεν συμφωνούν με τους νέους όρους θα έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν για την κατάργηση τους.

Σύμφωνα με μία, όχι και τόσο γνωστή, παράγραφο στο Καταστατικό Δικαιωμάτων και Υποχρεώσεων της υπηρεσίας, αν για κάποια αλλαγή στους όρους υπάρξουν περισσότερα από 7.000 σχόλια, τότε η αλλαγή αυτή θα τίθεται σε ψηφοφορία. Μάλιστα το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα είναι δεσμευτικό για το Facebook με την προϋπόθεση όμως ότι θα έχει συμμετάσχει σε αυτήν το 30% των ενεργών χρηστών.

Η επικείμενη αλλαγή στην πολιτική διαχείρισης των δεδομένων των χρηστών συγκέντρωσε σχεδόν 10.500 σχόλια στα αγγλικά και 37.500 στα γερμανικά. Με άλλα λόγια το όριο των 7.000 σχολίων ξεπεράστηκε κατά πολύ.

Συνεπώς λογικά η υπηρεσία αναγκάστηκε να διοργανώσει σχετική ψηφοφορία. Βέβαια για να υπάρξει τελικά αλλαγή στους όρους όπως ήδη αναφέραμε θα πρέπει να συμμετάσχει σε αυτήν το 30% των ενεργών χρηστών. Πράγμα δύσκολο αν και όχι αδύνατο.

Το πόσο έχει ενοχληθεί άλλωστε το ίδιο το Facebook από την ενέργεια αυτή των μελών του φαίνεται και από το γεγονός ότι δεν αναφέρει πουθενά για την ψηφοφορία αυτή.

Πηγή: proho.gr
TAGS