Αλλαγές ετοιμάζει το Facebook, όχι για όλους τους χρήστες του, αλλά για τους χρήστες κάτω των 13 ετών που θα «καλωσορίζει» σύντομα το δημοφιλέστερο social network!
Τυπικά, για την ώρα, ανήλικοι κάτω των 13 ετών απαγορεύεται να εγγραφούν στο Facebook, ωστόσο πολλοί ανήλικοι κάτω των 13 παρακάμπτουν αυτό το «εμπόδιο» με το να δηλώνουν ψεύτικα στοιχεία.

Το Facebook ωστόσο θέλει να αξιοποιήσει και αυτή την ομάδα χρηστών και φυσικά να έχει έσοδα από αυτήν και γι΄αυτό αυτή την περίοδο, σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα στελέχη του Facebook επεξεργάζονται τον τρόπο με τον οποίο θα επιτραπεί η εγγραφή σε ανήλικους κάτω των 13 ετών.

Θεωρείται βέβαιο ότι η επερχόμενη απόφαση του Facebook να επτρέψει εγγραφή ανηλίκων κάτω των 13 ετών θα προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, γι΄αυτό και εξετάζεται από την εταιρία να δοθεί μία πρόσβαση διαφορετικού τύπου στο social network από αυτή που έχουν οι ανήλικοι άνω των 13 ετών.

Κατά πάσα πιθανότητα τα προφίλ των παιδιών κάτω των 13 ετών θα ελέγχονται και από τους γονείς των παιδιών με την προϋπόθεση ότι έχουν και οι ίδιοι λογαριασμό στο social network, οι οποίοι θα μπορούν να αποφασίσουν επίσης ποιες εφαρμογές και τι περιεχόμενο θα βλέπουν τα παιδιά τους, προκειμένου τα παιδιά να είναι όσο γίνεται πιο ασφαλή στο Facebook.