Η Panda Security ανακοίνωσε ότι το Panda Cloud Antivirus Free Edition κατέκτησε για μία ακόμη φορά την υψηλότερη βαθμολογία στην κατηγορία της χρηστικότητας, μεταξύ όλων των δωρεάν λύσεων που εξετάστηκαν στα tests αξιολόγησης του ανεξάρτητου  εργαστηρίου AV-Test.org. Τα εργαστήρια εξέτασαν την προστασία, τη δυνατότητα επιδιόρθωσης προβλημάτων ασφαλείας, τη χρηστικότητα και τις επιδόσεις μεταξύ 22 εφαρμογών για οικιακούς χρήστες και 8 προϊόντα προστασίας από ιούς για επιχειρήσεις, σε περιβάλλον Windows 7 τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2012.

Οι αξιολογήσεις του AV-Test.org μετρούν κατά πόσο κάθε μεμονωμένη λύση επηρεάζει την απόδοση του συστήματος, ενώ συγχρόνως προσφέρει και ικανοποιητικό επίπεδο προστασίας του συστήματος.

Μεταξύ όλων των προϊόντων που αξιολογήθηκαν, το Panda Cloud Antivirus 1.5.2 είχε την μικρότερη επίδραση στο σύστημα, με βαθμό 7 σε ένα μέσο όρο 10 που είχαν οι υπόλοιπες λύσεις (όσο μικρότερος ο βαθμός τόσο καλύτερη η λύση), με την πιο αργή εφαρμογή να έχει βαθμό 15.

Κατά τη διάρκεια των μετρήσεων εξετάστηκαn και τα ψευδώς θετικά (false positives) μηνύματα για ένα νόμιμο αρχείο το οποίο χαρακτηρίστηκε λανθασμένα με ετικέτα ως κακόβουλο λογισμικό, όπου το Panda Cloud Antivirus 1.5.2 κατέγραψε μόλις τρία ψευδώς θετικά μηνύματα  σε πάνω από 500.000 αρχεία ελέγχου.

Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε 0.0006% ρυθμό false positive, τη στιγμή που άλλα προϊόντα που έλαβαν μέρος στην ίδια αξιολόγηση σημείωσαν 10 λανθασμένες ενδείξεις (0.002%).

Τα προϊόντα που έλαβαν μέρος στις μετρήσεις αξιολογήθηκαν επίσης και όσον αφορά στα false warnings και false blocking από  ορισμένες ενέργειες όπως κατά τη διάρκεια της λήψης, της εγκατάστασης και της χρήσης νόμιμου λογισμικού.

Το Panda Cloud Antivirus κατέγραψε άριστα αποτελέσματα στην κατηγορία  της προστασίας (Protection), καθώς κατάφερε να πετύχει βαθμολογία 5.0, σε σύγκριση με άλλες λύσεις δωρεάν antivirus όπως το Avast (βαθμός 4.5) και το Microsoft Security Essentials (βαθμός 3.0).

Η λύση της Panda Security, κατάφερε επίσης καλύτερες επιδόσεις και από εμπορικά προγράμματα όπως τα Trend Micro, McAfee και ESET, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά τις δυνατότητες ισχυρής προστασίας που παρέχει το προϊόν. 

TAGS