Στο πλαίσιο των εκλογών της 17ης Ιουνίου, η WIND υποστηρίζει την πρώτη «ψηφιακή κάλπη» στην Ελλάδα μέσω του νέου 3G δίκτύου της. Η καινοτόμος διαδικασία ηλεκτρονικού exit poll που εφαρμόστηκε επιτυχώς για πρώτη φορά στις εκλογές του Μαΐου αξιοποιώντας το νέο 3G της WIND, θα εφαρμοστεί και αυτή την Κυριακή 17 Ιουνίου και μάλιστα σε μια πιο διευρυμένη κλίμακα.

Ερευνητές δημοσκοπήσεων και αυτή τη φορά θα βρίσκονται σε ακόμα περισσότερα εκλογικά κέντρα σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Κρήτη, Πελοποννήσο και Στερεά Ελλάδα για να εφαρμόσουν πιλοτικά τη διαδικασία ψηφιακού exit poll.

Την Κυριακή 17 Ιουνίου, οι ψηφοφόροι των επιλεγμένων εκλογικών τμημάτων, αντί της παραδοσιακής κάλπης των exit poll, θα συναντήσουν ερευνητές οι οποίοι θα χρησιμοποιούν συσκευές Tablet με εγκατεστημένη ειδική εφαρμογή ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου.

Με αυτό τον τρόπο, οι ψηφοφόροι που θα συμμετέχουν στο πιλοτικό exit poll θα έχουν για μια ακόμα φορά την εμπειρία της «ψηφιακής κάλπης».

Οι απαντήσεις θα αποστέλλονται αυτόματα στο κεντρικό σύστημα της εταιρείας ερευνών, μέσω του νέου δικτύου 3G της WIND που διασφαλίζει την υψηλή ταχύτητα στη μετάδοση των δεδομένων.