Από την 25η Ιουνίου έως και την 1η Ιουλίου θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα το 6ο Παγκόσμιο Συνέδριο του IFNA (International Federation of Nonlinear Analysts). Πρόκειται για έναν διεθνούς εμβέλειας θεσμό ο οποίος διοργανώνεται κάθε τέσσερα χρόνια με στόχο την χρήση μαθηματικών μοντέλων σε τομείς της καθημερινότητας όπως η οικονομία, η υγεία, το περιβάλλον και η ενέργεια.

To IFNA είναι ένας παγκοσμίου φήμης μη κερδοσκοπικός και εκπαιδευτικός φορέας, προσανατολισμένος στην έρευνα, ο οποίος συνεργάζεται με όλα τα ακαδημαϊκά ιδρύματα του κόσμου.

Βασικό άξονα του φετινού συνεδρίου αποτελεί ο προβληματισμός και η ανάλυση θεμάτων που, σε παγκόσμιο επίπεδο, αφορούν τους τομείς της Υγείας, του Περιβάλλοντος, της Οικονομίας και της Ενέργειας.

Καταξιωμένες προσωπικότητες του επιστημονικού και επιχειρηματικού κόσμου, υπό το πρίσμα της μαθηματικής επιστήμης, θα αναπτύξουν τις θέσεις του και θα συμμετάσχουν σε συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης γύρω από τους τρόπους κατανόησης και αντιμετώπισης των παραπάνω θεμάτων που αντιμετωπίζει η σύγχρονη κοινωνία.

Το Συνέδριο θα φιλοξενηθεί στους χώρους του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.).

Μέλη της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου, Πρόεδρος της οποίας είναι ο Δρ. Διονύσιος Κούτρας, επίτιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου USF (University of South Florida), είναι εξέχουσες προσωπικότητες του διεθνούς επιστημονικού και επιχειρηματικού κόσμου.

Tο Συνέδριο θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος του IFNA, Καθηγητής Χρήστος Τσόκος (University of South Florida).

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με  το «IFNA» και το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου μπορούν να αναζητηθούν στις ιστοσελίδες www.ifnaworld.org και ifna2012.com.