Σε μια εξωτερική πηγή ενέργειας αποδόθηκε περιστατικό στο οποίο ένα Samsung Galaxy S III είχε πιάσει φωτιά, τοποθετημένο σε βάση στο ταμπλό του αυτοκινήτου ενός χρήστη στην Ιρλανδία. Όπως παραδέχεται τώρα ο χρήστης, ένα τρίτο πρόσωπο είχε βρέξει το S III και στην προσπάθειά του να το στεγνώσει, το έβαλε στον φούρνο μικροκυμάτων.

Η Samsung Electronics ανακοίνωσε την αναφορά της βρετανικής εταιρείας Fire Investigations, στην οποία είχε αναθέσει την διερεύνηση του περιστατικού: «Μια εξωτερική πηγή ενέργειας ευθύνεται για την αύξηση της θερμότητας», αναφέρει το πόρισμα.

Για την διερεύνηση του ζητήματος, η Samsung έδωσε στην FI-UK πολλές συσκευές Samsung Galaxy S IIΙ αλλά και το ίδιο το καμμένο S III του Ιρλανδού χρήστη για την διεξαγωγή σχετικών δοκιμών.

Σε επίσημο blog της Samsung αναφέρεται σχετικά ότι, ο μόνος τρόπος για να προκληθεί τέτοια ζημιά είναι να τοποθετηθεί η συσκευή σε φούρνο μικροκυμάτων.

Στην ίδια ανάρτηση, παρατίθεται η δήλωση του Ιρλανδού χρήστη -στο ίδιο φόρουμ όπου δημοσιοποίησε το περιστατικό- ότι, η ευθύνη είναι δική του και ότι το τηλέφωνο δεν ήταν ελαττωματικό.

Όπως εμφανίζεται να εξηγεί, το S III τοποθετήθηκε από τρίτο πρόσωπο στον φούρνο μικροκυμάτων σε μια προσπάθεια να το στεγνώσει, αφού είχε προηγούμενως βραχεί. Δεν επρόκειτο για εσκεμμένη ενέργεια, αλλά για ένα βλακώδες λάθος», γράφει.

Το επίμαχο Samsung Galaxy S III είχε εκραγεί, τοποθετημένο σε βάση στο ταμπλό του αυτοκινήτου ενός χρήστη στην Ιρλανδία. Ο χρήστης από το Δουβλίνο δημοσιοποίησε το γεγονός σε φόρουμ, όπου γράφει ότι, ξαφνικά, μια λευκή φλόγα και σπινθήρες άρχισαν να πετάγονται από το νεότερο smartphone του νοτιοκορεάτη κατασκευαστή.

«Δεν είναι βέβαιο ότι το γεγονός προκλήθηκε από το τηλέφωνο. Ενδέχεται να οφείλεται στη βάση και το σύστημα θέρμανσης του αυτοκινήτου μου», γράφει.

Στις φωτογραφίες εμφανιζόταν ένα Samsung Galaxy S III με εμφανή τα σημάδια από το πλαστικό που έλιωσε εξωτερικά, αλλά και εσωτερικά.

πηγή: in.gr