Η Microsoft ξεκίνησε στις 27 Ιουνίου τη διάθεση του Microsoft Office 365 για την εκπαίδευση, εξασφαλίζοντας δωρεάν σε σχολεία, πανεπιστήμια και εκπαιδευτικούς οργανισμούς τα κορυφαία της εργαλεία παραγωγικότητας, επικοινωνίας και συνεργασίας. Το Office 365 για την εκπαίδευση αποτελεί μια σουίτα στο cloud που περιλαμβάνει τις εφαρμογές για desktop του Microsoft Office, καθώς και το Microsoft Exchange Online, το Microsoft SharePoint Online και το Microsoft Lync Online.

Παρέχει στους εκπαιδευτικούς ισχυρά εργαλεία για να προσφέρουν οποιαδήποτε στιγμή και από οπουδήποτε και αν βρίσκονται[*] διδασκαλία και μάθηση, μέσω πολλαπλών συσκευών, καθώς και ηλεκτρονική αλληλογραφία, ημερολόγια, τα Microsoft Office Web Apps, δυνατότητα video και online συναντήσεων και προηγμένες λειτουργίες δημιουργίας εγγράφων για το σχεδιασμό των προγραμμάτων σπουδών και τις εργασίες των φοιτητών.

Η ανακοίνωση αυτή συμπίπτει με τον ένα χρόνο διάθεσης του Office 365 στην αγορά, ενώ σημειώνεται ότι κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και ανώτερης εκπαίδευσης από όλο τον κόσμο υιοθετούν το Office 365 για την εκπαίδευση.

Σχολικές αίθουσες χωρίς όρια

Το Office 365 επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς να διδάσκουν από σχεδόν οπουδήποτε*, να προσεγγίζουν περισσότερους μαθητές, να διδάσκουν δεξιότητες σε επίπεδο χρήσης λογισμικού που οι εργοδότες αναζητούν, ενώ παρέχει υψηλού επιπέδου εργαλεία που μειώνουν τα κόστη σε επίπεδο πληροφοριακών συστημάτων.

- Οι μαθητές μπορούν να κάνουν κατά περίσταση χρήση υπηρεσιών ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων ή υπηρεσιών συνομιλίας μέσω video, προκειμένου να συνεργαστούν πάνω σε κοινές μαθητικές εργασίες σε πραγματικό χρόνο, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται ή ποια συσκευή χρησιμοποιούν. Μπορούν να δημιουργήσουν έγγραφα με τα Office Web Apps που διαθέτουν τα ίδια χαρακτηριστικά με την desktop έκδοση του Microsoft Office, να μοιραστούν σημειώσεις μαθημάτων συγχρονίζοντας  τα σημειωματάρια του OneNote, καθώς και να δημιουργήσουν ψηφιακά portfolio.

- Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δημιουργήσουν προγράμματα σπουδών, να καταγράψουν παραδόσεις μαθημάτων και να τις δημοσιεύσουν σε διαδικτυακά sites της τάξης στο cloud, όπου οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να δουν, να ανοίξουν, να αναπτύξουν, να επεξεργαστούν και να μοιραστούν τις εργασίες τους. Το Office 365 προσφέρει νέους τρόπους για τη διεύρυνση του χρόνου διδασκαλίας, την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, καθώς και την παράδοση ιδιαίτερων μαθημάτων μέσω διαδικτύου.

- Τα Εκπαιδευτικά ιδρύματα και οι γονείς θα εξασφαλίσουν ότι τα αρχεία των μαθητών και τα προσωπικά τους δεδομένα προστατεύονται και δεν θα χρησιμοποιηθούν για διαφημιστικούς λόγους, εξαιτίας ενός εκτενούς συνόλου χαρακτηριστικών προστασίας και ασφάλειας, που έχουν εναρμονιστεί με την ισχύουσα νομοθεσία.

- Τα τμήματα πληροφορικής των σχολείων μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματα και χρόνο, στηριζόμενα στο γεγονός ότι η Microsoft διαχειρίζεται εργασίες ρουτίνας, όπως η εφαρμογή ενημερώσεων για τους servers και τις αναβαθμίσεις λογισμικού. Με την εισροή του ψηφιακού περιεχομένου, τις μειωμένες απαιτήσεις των κέντρων δεδομένων και με mailboxes 25GB, δεν απαιτείται πλέον συνεχής έλεγχος του αποθηκευτικού χώρου και καθαρισμός αρχείων.

Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα Microsoft Live @ edu θα αναβαθμιστούν σε Office 365 από φέτος το καλοκαίρι.

Οι πελάτες μπορούν να εγγραφούν για μια δωρεάν δοκιμή 30 ημερών.

Περισσότερες πληροφορίες για το Office 365 για την εκπαίδευση είναι διαθέσιμες με ένα κλικ εδώ.

* Απαιτείται κατάλληλη συσκευή, σύνδεση στο Internet, υποστηριζόμενο πρόγραμμα περιήγησης και/ή σύνδεση με το τηλεφωνικό δίκτυο. Μπορεί να ισχύουν χρεώσεις για τα δεδομένα.