Τα κατάφερε η Apple για ακόμα μια φορά να απαγορεύσει πωλήσεις προϊόντων αντίπαλης εταιρίας. Αυτή τη φορά μιλάμε για το καινούργιο tablet της Samsung, το Galaxy Tab 7.7, το οποίο απαγορεύεται η Κορεάτικη εταιρία να το πουλήσει σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ναι, καλά διαβάσατε, η Apple κατάφερε να απαγορεύσει την πώληση προϊόντος σε σχεδόν ολόκληρη ήπειρο, όχι απλά σε μια χώρα, όπως η Γερμανία που είχε καταφέρει στο παρελθόν.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως το design του Samsung Galaxy Tab 7.7 καταπατούσε πατέντες σχεδιασμού της Apple χρονολογίας 2004.

Επίσης το δικαστήριο δεν δέχθηκε την έφεση της Samsung που ζητούσε απαγόρευση πωλήσεων μόνο στην Γερμανία και όχι σε όλες τις χώρες της ΕΕ.

Ευτυχώς υπήρξαν και καλά νέα για την Samsung, καθώς το ανασχεδιασμένο για την Γερμανία Galaxy Tab 10.1N θα μπορεί να πωληθεί κανονικά στη Γερμανία.

Η απόφαση του δικαστηρίου της Γερμανίας έρχεται σε αντιδιαστολή με την απόφαση του δικαστηρίου της Αγγλίας όπου εκεί το δικαστήριο αποφάνθηκε πως η Samsung δεν καταπατούσε κάποια πατέντα της Apple.

πηγή: goodbyte