Σε παιχνίδι για δύο φαίνεται ότι εξελίσσεται η αγορά των smartphone, με την Apple και την Samsung να συγκεντρώνουν σχεδόν το 50% της αγοράς. Κυκλοφορώντας έξω σε διάφορους χώρους, από εταιρίες, μέχρι καφετέριες και εστιατόρια τα περισσότερα smartphone που βλέπω να κρατούν οι γύρω μου είναι είτε της Apple (iPhone) είτε της Samsung (Galaxy S2 και πλέον βλέπω αρκετά Galaxy S3).

Το ίδιο ίσως να έχετε προσέξει και εσείς αν είστε λιγάκι παραπάνω παρατηρητικοί όσον αφορά τα gadget κλπ.

Αυτό λοιπόν που «βλέπαμε» εκεί έξω επιβεβαιώνεται και από την IDC για το δεύτερο τρίμηνο του 2012, σύμφωνα με την οποία το μερίδιο των Apple και Samsung φτάνει το 49,5% της αγοράς!

Συγκεκριμένα, το μερίδιο της Apple φτάνει το 16,9% έχοντας διαθέσει 26 εκατομμύρια iPhone κατά το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου 2012, ενώ το μερίδιο της Samsung φτάνει το 32,6% με 50,2 εκατομμύρια συσκευές να έχουν διατεθεί το ίδιο τρίμηνο.

Συνολικά το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου 2012 πουλήθηκαν παγκοσμίως 153,9 εκατομμύρια smartphones, ενώ τα κινητά τηλέφωνα που πουλήθηκαν συνολικά ξεπέρασαν τα 406 εκατομμύρια τεμάχια!

Πίσω από την Apple και τη Samsung βρίσκεται η Nokia (μερίδιο 10,2%), η HTC (5,7%) και η ZTE (5,2%), όσον αφορά την αγορά των smartphone πάντα.

Στην αγορά των κινητών τηλεφώνων συνολικά πρώτη είναι η Samsung με το μερίδιο της να φτάνει στο 24,1% και ακολουθούν Nokia (20,6%), Apple (6,4%), ZTE (4,4%) και LG (3,2%).

[via