Αρκετές πληροφορίες έδωσε η Microsoft στο Building Windows 8 Blog σχετικά με τους πρώτους υπολογιστές που θα κυκλοφορήσουν με την έκδοση RT των Windows 8. Πέρα από το Microsoft Surface, το οποίο κυκλοφορεί στις 26 Οκτωβρίου, οι πρώτοι υπολογιστές με Windows 8 RT θα κυκλοφορήσουν από τις εταιρείες ASUS, Dell, Lenovo και Samsung.

Σαν γενική οδηγία προς τους καταναλωτές, τα RT tablets θα έχουν πάχος από 8.35 έως 15.6 χιλιοστά και βάρος από 520 έως 1200 γραμμάρια, γεγονός που θα τα καθιστά αρκετά λεπτά και ελαφριά.

Οι οθόνες τους θα κυμαίνονται από 10.1 έως 11.6 ίντσες, Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα τους όμως είναι η αυτονομία τους.

Ανάλογα με την μπαταρία οι συσκευές θα μπορούν να αναπαράγουν HD video για 8 έως 13 ώρες συνεχόμενα, ενώ θεαματική είναι και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους σε standby, οποία θα αγγίζει τις 320-409, 17 ολόκληρες ημέρες δηλαδή!

Πέρα από τα tablets, στα οποία η χρήση του λειτουργικού θα γίνεται μέσω της οθόνης αφής, τα Windows RT θα υποστηρίζουν ακόμα και υπολογιστές που διαθέτουν trackpads.

Γι'αυτόν τον λόγο η Microsoft έχει ενσωματώσει μια σειρά gestures για καλύτερο έλεγχο συσκευών με επιφάνεια αφής.

[via