Με τον θερμοπυρηνικό πόλεμο στο Android να έχει προαναγγελθεί δια στόματος Στ. Τζομπς του ιδίου προ ετών, η θετική για την Apple έκβαση της υπόθεσης στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Καλιφόρνια έχει σημάνει συναγερμό στο στρατόπεδο της Google. Η καταδίκη της Samsung για καταπάτηση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας αφορά και σε λειτουργίες στο Android, αν διαβάσει κανείς την δήλωση της Google για την ιστορική απόφαση.

Σύμφωνα με την δήλωση που δημοσιεύεται στο The Verge, η εταιρεία δείχνει από τη μια το Εφετείο, ως κριτή όχι μόνο των ισχυρισμών περί καταπάτηση, και από την άλλη στο Γραφείο Κατοχύρωσης Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας στις ΗΠΑ για την αμφίβολη, όπως υπονοείται, εγκυρότητα των διπλωμάτων.

Αν και στην δήλωση επισημαίνεται ότι «οι περισσότερες από τις επίμαχες πατέντες δεν αφορούν σε βασικές λειτουργίες του Android», επιβεβαιώνεται ότι κάποιες, αν και οι λιγότερες, αφορούν στο ανοικτό λειτουργικό σύστημα.

Επίσης, στην επίσημη δήλωση της Google αναφέρεται ότι οι περισσότερες από τις επίμαχες πατέντες επανεξετάζονται από το γραφείο κατοχύρωσης.

Όλοι, ακόμα και οι νεοεισερχόμενοι «παίκτες» στην αγορά των φορητών συσκευών χτίζουν πάνω σε ιδέες, γνωστές επί δεκαετίες, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Καταλήγει δε θυμίζοντας ότι οι άδειες για την χρήση κατοχυρωμένων τεχνολογιών σημαίνει επιβάρυνση των τιμών των συσκευών για τον τελικό χρήστη.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι βούληση της Google είναι να καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να προσφέρει καινοτόμα αλλά και οικονομικά προϊόντα, κάτι που «δεν θέλει να περιορίσει».

[via