Την προσωρινή απαγόρευση της πώλησης στις ΗΠΑ οκτώ κινητών συσκευών της Samsung θα ζητήσει η Apple, μέχρι την οριστική απόφαση στην υπόθεση των δικαιωμάτων ευρεσιτεχνίας, όπως προκύπτει από δικαστικό έγγραφο.

Η αίτηση για την προσωρινή απαγόρευση αφορά μεταξύη άλλων το Galaxy S 4G και το Droid Charge.

Νωρίτερα, ο νοτιοκορεατικός «κολοσσός» ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης αμερικανικού δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία υποχρεώνεται να καταβάλει το υπέρογκο πρόστιμο του 1,05 δισ. δολαρίων στην Apple. Το δικαστήριο έκρινε ότι η Samsung αντέγραψε ζωτικής σημασίας χαρακτηριστικά των δημοφιλών συσκευών iPhone και iPad, απόφαση η οποία κρίνεται από αρκετούς αναλυτές ως μια από τις πιο σημαντικές στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ των «κολοσσών» τεχνολογίας γύρω από τα αποκλειστικά δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου -έπειτα από τρεις ημέρες διαβουλεύσεων- θα μπορούσε να οδηγήσει σε άμεση απαγόρευση των πωλήσεων σημαντικών προϊόντων της Samsung, ενώ αναμένεται να εδραιώσει την κυριαρχία της Apple στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά του mobile computing.

Πηγή: naftemporiki.gr
TAGS