Όσο πλησιάζει η ημερομηνία κυκλοφορίας των Windows 8, αλλά και η περίοδος των εορτών, σιγά σιγά οι κατασκευαστές αρχίζουν να αποκαλύπτουν τα σχέδια τους για νέους υπολογιστές. Χθες η Samsung παρουσίασε τρεις νέους υπολογιστές που αναμένεται να κυκλοφορήσουν παράλληλα με το νέο λειτουργικό της Microsoft. Η σειρά 5 περιλαμβάνει προς το παρόν ένα μοντέλο, με οθόνη αφής 21.5 ιντσών, επεξεργαστή τρίτης γενιάς Intel Core i3, 500GB σκληρό δίσκο και 4gb μνήμης RAM. Περιλαμβάνει αρκετό χώρο κάτω από την οθόνη ώστε να μπορούν οι χρήστες να χρησιμοποιούν το πληκτρολόγιο και το ποντίκι όταν δεν έχουν τον απαραίτητο χώρο, τοποθετώντας τα κάτω από την οθόνη. Το κόστος του θα ανέρχεται στα 749 δολάρια.

Η σειρά 7, όντας πιο high-end, περιλαμβάνει δυο υπολογιστές, ο ένας με οθόνη 27 ιντσών στα 1.699 δολάρια και ο δεύτερος με 23.6 ίντσες, στα 1.099 δολάρια. Και οι δυο διαθέτουν οθόνες αφής multitouch με ανάλυση 1920×1080 προκειμένου να εκμεταλλευτούν στο έπακρο το γραφικό περιβάλλον των Windows 8. O υπολογιστής των 17 ιντσών είναι ο δυνατότερος της σειράς, με επεξεργαστή τρίτης γενιάς Intel Core i7 και 8gb μνήμης RAM, ενώ ο 23 ιντσών να χρησιμοποιεί επεξεργαστή Intel Core i5 και 6gb RAM.

Παράλληλα, η Samsung έχει ενσωματώσει ένα σύστημα αναγνώρισης χειρονομιών που θα επιτρέπει στους χρήστες να εκτελούν συγκεκριμένες λειτουργίες χωρίς καν να αγγίζουν την οθόνη. Θα μπορούν για παράδειγμα να αυξομειώνουν την ένταση του ήχου απλά γυρίζοντας την παλάμη τους δεξιόστροφα ή αριστερόστροφα και να αλλάζουν σελίδες σε ένα βιβλίο κάνοντας απλά swype από δεξιά προς τα αριστερά και αντίθετα.

Τα μοντέλα αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά με την κυκλοφορία των Windows 8, στις 26 Οκτωβρίου.

[via

TAGS