Μπορεί το νέο iPhone να μην έχει κυκλοφορήσει ακόμη αλλά αυτό δεν εμποδίζει την κινεζική βιομηχανία να το αντιγράφει. Πρόκειται για το GooPhone i5 το οποίο ήδη κυκλοφορεί στην Κινέζικη αγορά.

Το νέο GooPhone ακολουθεί τα χνάρια των προηγούμενων κινητών της σειράς, με εξωτερικό σχεδιασμό που είναι πανομοιότυπος του νέου smartphone της Apple. Πράγματι, το κινητό είναι ολόιδιο με το iPhone 5, με βάση τουλάχιστον στοιχεία που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι τώρα, ενώ πέρα από την οθόνη του η οποία είναι 3.5 ιντσών δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα τρέχει κάποια έκδοση Android, πιθανότατα ICS.

Το προηγούμενο GooPhone είχε οθόνη ανάλυσης 960x640, επεξεργαστή 1GHz Cotrex A9 (ίδιο με του Galaxy Note), 512mb μνήμη RAM και δυο κάμερες, 5 και 1.3 megapixel στο πίσω και μπροστινό μέρος αντίστοιχα.

Χαρακτηριστικά που σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε πως είναι high-end, θεωρούνται όμως κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά για τον μέσο χρήστη.

Μάλιστα η εταιρεία δεν αντιγράφει μόνο τις συσκευές της Αμερικάνικης εταιρείας, πρόσφατα είχε κυκλοφορήσει τον κλώνο του HTC One S, με οθόνη qHD 4.3 ιντσών και κάμερα HD 8megapixel.

Πηγή: proho.gr