Ο Τομέας Περιφερειακών Συσκευών της Toshiba Europe, ανακοίνωσε την κυκλοφορία της πρώτης cloud storage συσκευής με την ονομασία STOR.E CLOUD, για χρήση στο σπίτι, αλλά και στο δρόμο. Η Toshiba μελετά τις συνήθειες των καταναλωτών και πρωτοπορεί δημιουργώντας έναν αποθηκευτικό κόμβο που απαντάει στις ανάγκες των καταναλωτών και επιτρέπει πολλαπλές διασυνδέσεις σε ένα οικιακό δίκτυο.
 
Αυτός ο εύκολος στη χρήση αποθηκευτικός κόμβος, επιτρέπει στους χρήστες να έχουν τις δικές τους εκτενείς media libraries στα σπίτια τους, έχοντας συγχρόνως τη δυνατότητα πρόσβασης και stream αρχείων μέσω cloud. Με το STOR.E CLOUD οι καταναλωτές έχουν πρόσβαση σε ψηφιακό περιεχόμενο ενώ βρίσκονται στο δρόμο με τα μέσω tablets, smartphones ή υπολογιστών.
 
Το STOR.E CLOUD συνεργάζεται με οποιαδήποτε συσκευή, ανεξάρτητα αν έχει Windows, Android ή Apple iOS. Με χωρητικότητα έως 3TB, οι χρήστες μπορούν να αποθηκεύσουν μουσική από τους φορητούς τους υπολογιστές, φωτογραφίες από το tablet τους και να κάνουν stream ταινιών σε smart TVs.
 
Επιπλέον έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο συγκεκριμένο περιεχόμενο όπου και να βρίσκονται μέσω μιας απλής σύνδεσης στο διαδίκτυο. Έτσι οι χρήστες μπορούν να δουν οικογενειακές φωτογραφίες, να ακούσουν τις μουσικές τους σε ένα σπίτι φίλων ή να δουν βίντεο στην τηλεόραση.  
 
Σε αντιδιαστολή με τις online λύσεις backup, το STOR.E CLOUD δίνει μια αίσθηση ασφάλειας αποθηκεύοντας τα δεδομένα τοπικά και όχι σε μια απομακρυσμένη τοποθεσία.
 
Το  STOR.E CLOUD θα είναι διαθέσιμο τον Οκτώβριο του  2012.

Πηγή: e-pcmag.gr
TAGS