Μετά από προετοιμασία και επίμονη δουλειά οκτώ χρόνων, μια ομάδα 40 φίλων του Half-Life, είναι έτοιμη να διαθέσει μία νέα, ανανεωμένη και διευρυμένη έκδοση του κλασικού game, με την ονομασία Black Mesa. Το Black Mesa θα είναι διαθέσιμο για δωρεάν download στις 14 Σεπτεμβρίου και η αντίστροφη μέτρηση, έχει ήδη ξεκινήσει!
 
Για τη δημιουργία της έκδοσης, χρησιμοποιήθηκαν προγραμματιστικά εργαλεία που διέθεσε η Valve, η δημιουργός του παιχνιδιού. Το Black Mesa θα έχει βελτιωμένα γραφικά, καλύτερα physics και εφέ και λίγο διαφοροποιημένο σενάριο.
 
Το πρώτο κομμάτι του νέου Half-Life που έχει ολοκληρωθεί, δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες να καθοδηγήσουν τον ήρωα του παιχνιδιού, Gordon Freeman, σε έναν τομέα που ήταν γνωστό από το αρχικό παιχνίδι, με την ονομασία Lamda Core. Για την ολοκλήρωση αυτής της αποστολής, υπολογίζεται πως οι παίκτες θα χρειαστούν 8 έως 10 ώρες.
 
Το τελευταίο κομάτι που πρέπει να ολοκληρωθεί, εκτυλίσσεται στην εξωγήινη διάσταση Xen. Αυτό το τμήμα του game, θα διατεθεί στο μέλλον, χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια πρόβλεψη για το πότε.

Πηγή: e-pcmag.gr