Το Shazam είναι αναμφίβολα μια από τις must μουσικές εφαρμογές για κάθε χρήστη iPhone, iPod Touch και iPad.

Αυτό που κάνει είναι να αναγνωρίζει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα το τραγούδι που παίζεται και να παρέχει στο χρήστη πληροφορίες σχετικά με τον τίτλο, τον καλλιτέχνη και το album του καθώς και links για παρακολούθηση video ή αγορά.

Σύμφωνα με την εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το Shazam, αυτή τη στιγμή η εφαρμογή μετρά συνολικά (σε όλες τις mobiles πλατφόρμες) 250 εκατομμύρια χρήστες και βρίσκεται στη λίστα των 10 εφαρμογών με τα περισσότερα downloads όλων των εποχών.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι κάθε εβδομάδα το Shazam κατεβάζουν περισσότεροι από 2 εκατομμύρια νέοι χρήστες!

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, σύντομα το Shazam αναμένεται να επεκτείνει τη λειτουργία του πέρα από τη μουσική και συγκεκριμένα θα μπορεί να αναγνωρίζει τηλεοπτικά προγράμματα.

Με άλλα λόγια, η εφαρμογή θα σκανάρει την τηλεόραση και θα πληροφορεί το χρήστη για το πρόγραμμα που παίζεται, τα τραγούδια που ακούγονται, τους ηθοποιούς που εμφανίζονται, θα του παρέχει χρήσιμες πληροφορίες από το IMDB και πολλά άλλα.

Το Shazam μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν από το App Store για iPhone και iPad ή εναλλακτικά να προτιμήσετε μία από τις paid εκδόσεις (Shazam Encore, Shazam Red).

πηγή: iphonehellas

TAGS