Εντυπωσιακή είναι η υιοθέτηση του Google+ από πλευράς χρηστών. Όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος του τμήματος μηχανικής της Google, Vic Gundotra, στο προσωπικό του προφίλ στο Google+, οι εγγραφές στο κοινωνικό δίκτυο ξεπέρασαν τα 400 εκατομμύρια.

«Αυτή την εβδομάδα ξεπεράσαμε ένα σημαντικό όριο, πάνω από 400.000.000 άτομα εγγράφηκαν στο Google+» έγραψε στο προφίλ του. «Μόλις πριν από ένα χρόνο ανοίξαμε τις εγγραφές μας και δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πως θα συμμετείχαν τόσοι πολλοί χρήστες μέσα σε μόλις 12 μήνες».

«Αν και κύριος σκοπός του Google+ είναι η δημιουργία μιας καλύτερης εμπειρίας στο Google, είναι επίσης ένας προορισμός. Και σε αυτό είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω πως ξεπεράσαμε επίσης τα 100.000.000 μηνιαίους ενεργούς χρήστες στο Google+ (στο plus.google.com και στην εφαρμογή για κινητά)».

Συγκριτικά, το Facebook διαθέτει περίπου 850 εκατομμύρια πραγματικούς χρήστες το μήνα, 543 από τα οποία συνδέονται στο κοινωνικό δίκτυο αποκλειστικά από τα κινητά τους τηλέφωνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο επενδυτής και συνιδρυτής της Microsoft, Paul Allen προέβλεψε τον αριθμό αυτό από τις αρχές του χρόνου.

Σε ανάρτηση του τον Ιανουάριο με τίτλο «πως το Google + θα φτάσει τα 400 εκατομμύρια χρήστες το 2012» εξηγούσε πως το Android, το Chrome, το Youtube καθώς και το API και οι developers του θα βοηθούσαν το κοινωνικό δίκτυο να φτάσει αυτόν τον αριθμό πριν το τέλος του χρόνου.


Πηγή: proho.gr