Ανάμεσα στα πολλά χαρακτηριστικά που κάνουν το Google+ να υπερέχει ως προς τις λειτουργίες του σε σχέση με το Facebook είναι και το Instant Upload. Πρόκειται για τη δυνατότητα που έχει ο χρήστης κάθε φωτογραφία που τραβά να ανεβαίνει αυτόματα σε ένα κρυφό άλμπουμ στο λογαριασμό του στο Google+. Από εκεί και πέρα όταν το επιθυμεί μπορεί να δει ποιες από τις φωτογραφίες αυτές του αρέσουν και να τις δημοσιεύσει. Εκτός δηλαδή από τη μεγάλη ευκολία που προσφέρει καθώς δεν χρειάζεται διαδικασία για τη μεταφορά στο web, εξασφαλίζει και ότι οι φωτογραφίες ή τα βίντεο που τραβά ο χρήστης δεν θα χαθούν αν αυτός χάσει ή χαλάσει το κινητό του.

Επιπλέον όμως εξασφαλίζουν και πολύτιμο χώρο στη συσκευή του καθώς δεν χρειάζεται να έχει κανείς αποθηκευμένες τις λήψεις του σε αυτή. Αντιθέτως γνωρίζει ότι αυτές έχουν περάσει αυτόματα στο κρυφό άλμπουμ το οποίο άλλωστε δεν έχει κανένα περιορισμό ούτε ως προς τον αριθμό, ούτε ως προς το μέγεθος των εικόνων που μπορεί να αποθηκεύσει. Δεν είναι όπως το Dropbox για παράδειγμα στο οποίο έχεις κάποια συγκεκριμένα gigabyte που μπορείς να χρησιμοποιήσεις.

Προκειμένου λοιπόν να μην υστερεί σε αυτόν τον τομέα, το Facebook έχει ήδη να πειραματίζεται με μια αντίστοιχη λειτουργία την οποία ονομάζει “Photo Syncing”. Αν και δεν ξέρουμε πότε θα γίνει διαθέσιμη στο ευρύ κοινό, είναι αμφίβολο αν θα την προτιμήσουν όσοι ασχολούνται σοβαρά με την φωτογραφία.

Ο λόγος είναι ότι σε αντίθεση με το Google+ που σου δίνει τη δυνατότητα να δημοσιεύσεις φωτογραφίες κάθε μεγέθους και τύπου, το Facebook δεν επιτρέπει κάτι αντίστοιχο. Όλες οι φωτογραφίες που ανεβάζει κανείς μετατρέπονται αυτόματα σε .jpg με μέγιστες διαστάσεις 2048x2048.

Με άλλα λόγια αν κάποιος ανεβάσει κάτι μεγαλύτερα σε φορμάτ tif αυτό και θα μικρύνει αλλά και θα γίνει .jpg χάνοντας φυσικά σε ποιότητα. Συνεπώς δύσκολα θα ενδιαφερθεί για μια τέτοια λειτουργία συγχρονισμού κάποιος πραγματικός λάτρης της φωτογραφίας.

Πηγή: proho.gr