Σε αντίθεση με τους χρήστες Android που κατά κανόνα δεν αναβαθμίζουν το λειτουργικό της συσκευής τους, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους κατόχους προϊόντων της Apple. Όπως έγινε γνωστό μόλις 24 ώρες μετά την κυκλοφορία του, το νέο mobile λειτουργικό της Apple ήδη έχει εγκατασταθεί από το 15% των χρηστών iPhone, iPad και iPod Touch, όσων συσκευών δηλαδή υποστηρίζουν την αναβάθμιση.

Αυτό προκύπτει από δυο ανεξάρτητες δημοσκοπήσεις της Chartboost και της Chitika με την πρώτη μάλιστα να αναλύει τη διείσδυση του λειτουργικού ανά συσκευή.

Έτσι βλέπουμε πως την «πρωτιά» έχουν οι χρήστες iPhone με 17%, ακολουθούν οι χρήστες iPad με 13% και στο τέλος οι χρήστες iPod Touch με 9%.

Η μέτρηση της Chitika έχει να κάνει κυρίως με το ποσοστό της κίνησης στους servers της εταιρείας που αφορά το iOS 6. Η απότομη καμπύλη που δημιουργήθηκε ήταν αναμενόμενη αφού αμέσως μετά την κυκλοφορία του λειτουργικού η Apple σημείωσε μαζική αύξηση της κίνησης στους servers της.

Η Chitika αναφέρει επίσης ότι ο ρυθμός αυτός είναι πολύ μεγαλύτερος από την αντίστοιχη διείσδυση του Android 4.1 Jelly Bean, το οποίο μετά από δυο μήνες κυκλοφορίας βρίσκεται στο 1,5% των συσκευών.

Δεν υπολογίζει όμως το γεγονός πως το Jelly Bean κυκλοφορεί επίσημα μόνο σε δυο συσκευές της Google.

Ήδη το iOS 6 έχει σημειώσει τη μεγαλύτερη διείσδυση από οποιοδήποτε λειτουργικό της Apple, ενώ όσο περνάνε οι μέρες και μειώνεται το φορτίο των servers οι χρήστες αναμένεται να αυξηθούν κατακόρυφα.

Συγκριτικά, το iOS 5 χρειάστηκε πέντε ημέρες για να ξεπεράσει το ποσοστό του 20%.Πηγή: proho.gr

TAGS