Όσοι πίστεψαν ότι το κλείσιμο του MegaUpload και η σύλληψη του ιδιοκτήτη του  θα σήμαινε και το τέλος της υπηρεσίας, είναι σαφές πλέον ότι έκαναν μεγάλο λάθος. Όπως είχε ανακοινώσει άλλωστε ο Kim Dotcom, όχι μόνο ετοιμάζει την επαναλειτουργία της υπηρεσίας, αλλά σκοπεύει να φέρει και σημαντικές ανακατατάξεις στο χώρο του Internet.
Σύμφωνα με όσα είχε αναρτήσει στο Twitter το Megaupload δεν θα είναι πλέον μια υπηρεσία on line αποθήκευσης αρχείων αλλά ένα τεράστιο παγκόσμιο δωρεάν δίκτυο P2P (peer-to-peer). Μάλιστα η στη δημιουργία του γίνεται υπό την συνεχή εποπτεία και συμμετοχή νομικών, επενδυτών και προγραμματιστών ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει τόσο σε τεχνολογικές όσο βέβαια και νομικές επιθέσεις.

Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε ότι σε ερώτηση που το έγινε μέσω Twitter για το κατά πόσον το νέο Megaupload θα μπορούσε να αντιμετωπίσει αντίστοιχα προβλήματα με το προηγούμενο, απάντησε ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο.

Αν και το τι ακριβώς σημαίνει αυτή η δήλωση δεν είναι σαφές, ίσως να σχετίζεται με το γεγονός ότι στη νέα υπηρεσία που δεν θα έχουν πρόσβαση πολίτες των ΗΠΑ. Μάλιστα ο Kim Dotcom είχε τονίσει ότι όχι μόνο θα προσλάβει ξανά τους υπαλλήλους του Megaupload αλλά και ότι θα τους κάνει και αύξηση.

Φαίνεται λοιπόν ότι σε λίγο καιρό θα δούμε αν πράγματι τα έχει καταφέρει. Με νέα ανάρτηση του στο Twitter δήλωσε ότι η νέα υπηρεσία είναι κατά 90% ολοκληρωμένη και ότι συνεργάτες, επενδυτές και δικηγόροι είναι έτοιμοι!

Για να δούμε λοιπόν. Θα είναι πράγματι το νέο MegaUpload κάτι τόσο επαναστατικό όσο υπόσχεται ο ιδρυτής του;

Πηγή: proho.gr