Πρωτότυπο «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο, το οποίο διαθέτει δύο οθόνες και εξοικονομεί ενέργεια ανάλογα με τις λειτουργίες που επιλέγει ο κάθε χρήστης, παρουσιάστηκε στη διεθνή έκθεση τεχνολογίας του Λας Βέγκας, σύμφωνα με τη διαδικτυακή πύλη cnet.com.

Ο λόγος για το YotaPhone με λογισμικό Android 4.1 Jelly Bean. Το νέο μοντέλο διαθέτει δύο διαφορετικής ανάλυσης οθόνες προκειμένου να παρέχει τη δυνατότητα στο χρήστη να εξοικονομεί ενέργεια ανάλογα με τη λειτουργία την οποία επιλέγει.

Με λίγα λόγια, η μια οθόνη του κινητού τηλεφώνου - τεχνολογίας e-ink ώστε να μην σπαταλά παρά ελάχιστα από τα ενεργειακά αποθέματα της συσκευής - χρησιμοποιείται για ανάγνωση άρθρων, βιβλίων, χαρτών, σε αντίθεση με την έτερη - τεχνολογίας LCD, άρα και επιεικώς απαιτητικής σε ενέργεια - η οποία αξιοποιείται για βίντεο υψηλής ανάλυσης, φωτογραφίες κ.α.

Προκειμένου να ενεργοποιηθεί η εναλλακτική οθόνη, ο χρήστης είτε «παγώνει» την εικόνα και εκείνη μεταφέρεται στην πίσω οθόνη είτε χρησιμοποιεί εξειδικευμένες εφαρμογές - όπως για παράδειγμα μια ειδικά σχεδιασμένη για το Twitter και την τροφοδοσία RSS -, που του επιτρέπουν να διαβάσει με την άνεσή του χωρίς να σκέφτεται τις ενεργειακές απώλειες της μπαταρίας του κινητού τηλεφώνου.
TAGS