Το Android, από ένα άγνωστο λειτουργικό το οποίο η Google εξαγόρασε το 2005, έχει γίνει πλέον η δημοφιλέστερη mobile πλατφόρμα στον κόσμο, με περίπου 250 εκατομμύρια ενεργοποιήσεις προϊόντων το 2012.
Αυτή την περίοδο δε, υπολογίζεται πως καθημερινά ενεργοποιούνται 1,3 εκατομμύρια νέες συσκευές με Android έναντι 515.000 συσκευών με iOS. Ο ρυθμός ενεργοποιήσεων είναι τόσο εντυπωσιακός που συγκρίνεται με αυτόν των πωλήσεων… Big Mac, των δημοφιλών χάμπουργκερ των McDonald's! Οι αναγωγές λοιπόν των αριθμών, αναφέρουν πως πωλούνται 17 Big Mac ανά δευτερόλεπτο, ρυθμό που σχεδόν έχει φτάσει το Android με 15 ενεργοποιήσεις συσκευών.

Το τρίτο τρίμηνο του 2012, το Android κατάφερε ένα σημαντικό επίτευγμα, αφού για πρώτη φορά μία μοναδική συσκευή με το λειτουργικό τής Google κατάφερε να πουλήσει περισσότερες μονάδες από τα iPhone, και αυτή ήταν το Galaxy S III της Samsung.
Η Αpple βέβαια κρατά τα σκήπτρα στην αγορά των tablets, αν και οι Android συσκευές κλείνουν την ψαλίδα.

Δείτε το ενδιαφέρον Inforgraphic με το σύνολο των στοιχείων που συγκέντρωσε και ανάλυσε το MBAonline.com για τη επέλαση του Android.

ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr
TAGS