Αναβρασμός επικρατεί στη Nokia Siemens Networks Ελλάδος μετά τις πρόσφατες απολύσεις 15 υπαλλήλων της εταιρείας και τη δρομολόγηση 15 νέων μέχρι τον ερχόμενο Φεβρουάριο.
Όπως αναφέρει το Σωματείο των εργαζομένων αυτές οι απολύσεις έρχονται σε συνέχεια των 12 απολύσεων που έκανε η εταιρία τον Μάιο του 2012, ενώ δεν είχε τότε τηρήσει τις διαδικασίες διαβούλευσης (ΠΔ 240/2006) με τους εργαζόμενους, πράξη για την οποία επενέβη και η Επιθεώρηση Εργασίας μετά από καταγγελία του Σωματείου.

«Αυτή τη φορά η διοίκηση, έχοντας βεβαρημένο το παρελθόν μη τήρησης της διαβούλευσης, προσχηματικά όπως αποδεικνύεται, ζήτησε διαβούλευση με το σωματείο. Η πρώτη συνάντηση έγινε στις 03-12-2012 κατά την οποία συμφωνήθηκε να κατατεθούν από τη διοίκηση επίσημα στοιχεία που να δικαιολογούν τις εν λόγω απολύσεις. Κατά τη δεύτερη συνάντηση στις 20-12-2012 και ενώ το σωματείο περίμενε εκεί να παρουσιαστούν τα πολυπόθητα στοιχεία, η διοίκηση ανακοίνωσε ότι τερματίζει τη διαβούλευση καθώς δεν δίνει περαιτέρω διευκρινίσεις και ενώ επαναλάμβανε επιθετικά, μονότονα και αόριστα ότι ο λόγος των απολύσεων είναι κάποιες έξωθεν εντολές» αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

«Αναμενόμενα για το σωματείο, οι πρώτες κλήσεις για απολύσεις ,όπως μας πληροφόρησαν συνειδητοποιημένοι εργαζόμενοι, ξεκίνησαν τις πρώτες ημέρες (07-01-2013) της νέας χρονιάς, χωρίς να έχει ενημερώσει η διοίκηση τους εργαζόμενους για τους λόγους των απολύσεων, τον αριθμό των εργαζομένων που καλεί και τα κριτήρια των απολύσεων» αναφέρεται.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι η διοίκηση:

- Έχει μεταφέρει τμήμα του R&D σε άλλη χώρα, δίχως να δεσμευτεί απόλυτα για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας εδώ.
- Έχει, χωρίς να ενημερώσει και να διαβουλευτεί με το σωματείο των εργαζομένων για τους όρους, μεταβάλλει τα συμβόλαια μεγάλου μέρους εργαζομένων προς το καθεστώς «εργασία από το σπίτι».
- Έχει αποφασίσει την μεταφορά τμημάτων σε άλλες εταιρίες, μαζί με τους εργαζόμενους σε αυτά τα τμήματα, κάποια στιγμή στο 2013 χωρίς να έχει δώσει μέχρι τώρα περαιτέρω διευκρινήσεις για το καθεστώς μεταφοράς των εργαζομένων.
- Έχει μονομερώς και χωρίς καμία προειδοποίηση, αιφνίδια προχωρήσει στην αναστολή (11-01-2013) του ήδη πενιχρού επιδόματος των 350 ευρώ το χρόνο (!) για τους παιδικούς σταθμούς των εργαζομένων με μικρά παιδιά.
- Συνεχίζει να μην παραχωρεί γραφείο στο σωματείο των εργαζομένων, παρά τη ρητή νομική της υποχρέωση (Ν. 1264/1982) συστηματικά παρεμποδίζοντας το έργο του σωματείου. 

Κατόπιν των ανωτέρω το σωματείο εργαζομένων στη Nokia Siemens Networks Ελλάδος απαιτεί:
- Την ανάκληση των απολύσεων των, μέχρι τώρα, 15 συναδέλφων μας και το πάγωμα των απολύσεων των υπόλοιπων 15.
- Την ανάκληση της απόφασης για αναστολή των ήδη πενιχρών επιδομάτων στους εργαζόμενους.
- Την ειλικρινή παρουσίαση στο σωματείο των σκοπών της διοίκησης για τους εργαζόμενους μέσα στο 2013.
- Την τήρηση από τη διοίκηση των νόμιμων εργασιακών κεκτημένων των εργαζομένων (διαβούλευση, γραφείο σωματείου, ενημέρωση για αλλαγές εργασιακών σχέσεων, ακριβή αριθμό υπενοικιαζόμενων εργαζόμενων και μόνιμων εξωτερικών εργαζόμενων)

Τέλος, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης (14-01-2013) το σωματείο εργαζομένων θα προχωρήσει σε στάσεις εργασίας, ως πρώτη πράξη κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων που θα αποφασίσουν οι εργαζόμενοι.