Το αφεντικό του G.Rev Hiroyuki Maruyama δήλωσε ότι το σύστημα των Microsoft Points, το ψηφιακό νόμισμα της Microsoft για το Xbox 360, αποφέρει λιγότερο κέρδος στις ιαπωνικές εταιρίες ανάπτυξης λόγω του συναλλάγματος, με αποτέλεσμα να μην ασχολούνται τόσο πολύ ειδικά με το Xbox LIVE Arcade.
Όπως εξήγησε σε tweet που έκανε πρόσφατα, το γιεν είναι πολύ πιο ισχυρό νόμισμα από το δολάριο. Τα έξοδα λοιπόν της ανάπτυξης κάποιου Arcade ή DLC είναι σε γιεν. Όταν όμως εμείς παίρνουμε το ποσοστό από τα κέρδη, αυτό μετατρέπεται από Microsoft Points σε δολάριο.

Αυτό σημαίνει πως λόγο συναλλάγματος οι εταιρίες παίρνουν πίσω λιγότερο κέρδος από το κανονικό. Αυτό που εννοεί ο Maruyama είναι πως αν ένας τίτλος κοστίζει 1600 Microsoft Points, το κέρδος που εισπράττεται είναι 20 δολάρια ενώ στην Ιαπωνία οι 1600 κοστίζουν 2238.25 γιεν, δηλαδή 25 δολάρια. Αν και η Microsoft δεν ανακοίνωσε κάτι επίσημο σχετικά με το θέμα, και άλλες ομάδες ανάπτυξης συμφωνούν με το Maruyama και ίσως να είναι ένας από τους λόγους που το Xbox 360 κατέχει το μικρότερο μερίδιο αγοράς στην Ιαπωνία.

Πηγή: enternity.gr
TAGS