Το Twitter λάνσαρε τη νέα υπηρεσία Vine μέσω της οποίας οι χρήστες μπορούν να ανταλλάσσουν βίντεο διάρκειας έως έξι δευτερολέπτων.
Ο χρονικός αυτός περιορισμός είναι ανάλογος με τον περιορισμό στο μήκος των μηνυμάτων (tweets) που δεν πρέπει να ξεπερνούν τους 140 χαρακτήρες. Τα βίντεο μπορούν να στέλνονται στο Twitter προς το παρόν μόνο από iPhone ή iPod Touch, είτε μόνα τους είτε ενσωματωμένα σε κάποιο μήνυμα κειμένου.

Μελλοντικά την ίδια δυνατότητα θα έχουν και όσοι διαθέτουν άλλα smart phones. H σχετική εφαρμογή (app) είναι ήδη διαθέσιμη δωρεάν σε όλους τους χρήστες στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple και οι αναλυτές περιμένουν να δουν τι ανταπόκριση θα έχει η νέα αυτή δυνατότητα στο κοινό.

Ήδη πάντως εκφράζονται ενστάσεις για τη μικρή χρονική διάρκεια κάθε βίντεο, καθώς και για την πιθανότητα ανταλλαγής προσβλητικών βίντεο. Ταυτόχρονα, μόλις ενεργοποιήθηκε η νέα υπηρεσία μερικοί χρήστες παραπονέθηκαν για τεχνικά προβλήματα.

Η δημοφιλής διεθνώς υπηρεσία micro-blogging Twitter εξαγόρασε πρόσφατα -έναντι άγνωστου ποσού- τη μικρή αμερικανική εταιρεία Vine Labs. Το Twitter πιθανώς σκοπεύει να εκμεταλλευτεί μελλοντικά τη δυνατότητα ανταλλαγής βίντεο για να αυξήσει τα διαφημιστικά έσοδά του.