Η γνωστή εταιρία RIM μας παρουσίασε χθες το νέο λειτουργικό σύστημά της και μας ανακοίνωσε πως το νέο της όνομα θα είναι BlackBerry. Εκτός από αυτά όμως μας παρουσίασε και δύο νέες συσκευές, τα BlackBerry Z10 και BlackBerry Q10.

Όσον αφορά το Z10, το τελευταίο διάστημα είχαν διαρρεύσει σχεδόν όλα του τα χαρακτηριστικά, υπήρχαν φωτογραφίες και βίντεο σε ολόκληρο το Internet και σχεδόν ξέραμε τι περιμένουμε να δουμε.

Πρόκειται, για μία συσκευή αφής, με οθόνη 4.2 ιντσών με ανάλυση 1280 x 768 και πυκνότητα εικονοστοιχείων 356ppi, διπύρηνο επεξεργαστή με χρονισμό 1,5GHz, 2GB μνήμης RAM, 16GB αποθηκευτικού χώρου, κάμερα 8 megapixel με δυνατότητα για λήψη βίντεο 1080p και φυσικά το νέο λειτουργικό σύστημα της εταιρίας. Η τιμή του στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών θα είναι 599 δολάρια (441 ευρώ).

Επιπλέον παρουσιάστηκε και το BlackBerry Q10 που θα διαθέτει το κλασσικό QWERTY πληκτρολόγιο της εταιρίας, για τους φανατικούς του συγκεκριμένου τρόπου ελέγχου της συσκευής τους. Άλλες πληροφορίες δεν έγιναν γνωστές για αυτή τη συσκευή, όμως αναμένουμε την MWC 2013 για να μάθουμε περισσότερα.

TAGS