Φθίνουσα πορεία για το Xbox

Φθίνουσα πορεία για το Xbox
Ένας από τους δημιουργούς του πρώτου Xbox, ο Nat Brown, μηχανικός που προσελήφθη από την Microsoft το 1999, δήλωσε πως τα πέντε τελευταία χρόνια του Xbox ήταν οδυνηρό να τα παρακολουθεί. Ο ίδιος ετοίμασε ένα blog post με την ονομασία Stupid, Stupid Xbox.
Στο εν λόγω άρθρο του καταγράφει τους λόγους που οι κινήσεις της Microsoft ως προς το Xbox 360 του φαίνονται ανησυχητικές και ενίοτε… χαζές. «Είμαι ο ιδρυτής του αρχικού Xbox project. Είμαι αυτός που έδωσε στο Xbox το όνομα του» ξεκινά ο Brown. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας κολακευτικά λόγια, ο Brown εκθείασε την επιτυχία του πρώτου Xbox καθώς και παρέθεσε την ευγνωμοσύνη του γι’ αυτό.

«Τα τελευταία όμως χρόνια, και ειδικά το προηγούμενο έτος, ήταν απλά δύσκολο, πονούσα να παρακολουθώ» συνεχίζει, «απέτυχε να πρωτοπορήσει, απέτυχε να εδραιώσει σαν πρωτοπορία το Kinect». Ύστερα, ο Brown συνέχισε τοποθετώντας την Microsoft σε σχέση με τους ανταγωνιστές της: «Αναλύουν την στρατηγική τους και την εμπορική τους επιτυχία καθώς οι ανταγωνιστές τους αποτυγχάνουν. Ναι Sony και Nintendo, είστε, φοβάμαι, αποτυχίες». Ο Brown τότε σχολίασε την λάθος στρατηγική που ακολουθεί η Microsoft με σκοπό να κάνει το Xbox 360 ακόμα πιο διαδραστικό στο εσωτερικό ενός σαλονιού. «Συνεργάζονται με εταιρείες που είναι μεγάλες αλλά πεθαίνουν». «Microsoft, είσαι ηλίθια που παραχώρησες όχι μόνο τους indie developers αλλά και τους νεαρούς και πιστούς ανθρώπους που φτιάχνουν παιχνίδια για τις φορητές συσκευές του κόσμου» σχολίασε κατά την ολοκλήρωση του ο Brown.

Πηγή: 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο