Η Intel ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη πως θα ξεκινήσει την κυκλοφορία της δικής της υπηρεσίας ηλεκτρονικής τηλεόρασης, μέσα στο 2013.

Ο γενικός διευθυντής της Intel Media, Erik Huggers, δήλωσε πως η εταιρεία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα box, στα πρότυπα του Apple TV, που θα προσφέρει «πολύ ανώτερη εμπειρία» στους χρήστες.

Σήμερα υπάρχουν αρκετές υπηρεσίες που φέρνουν το περιεχόμενο του ίντερνετ στις τηλεοράσεις, με δημοφιλέστερα αυτά των Apple και Roku.

Όμως η Intel θέλει να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα, προσπαθώντας να δημιουργήσει μία υπηρεσία που θα αντικαταστήσει την καλωδιακή τηλεόραση.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Huggers, η υπηρεσία βίντεο θα είναι διαθέσιμη και άλλες συσκευές, εκτός των τηλεοράσεων, όπως το iPad, δίνοντας περισσότερες επιλογές στους χρήστες από ό,τι οι εταιρείες καλωδιακής τηλεόρασης κάνουν μέχρι σήμερα.

Το στοίχημα που πρέπει να κερδίσει η Intel για να καταφέρει τα σχέδια της είναι η επαφή με το καταναλωτικό κοινό. Μπορεί να μιλάμε για το μεγαλύτερο κατασκευαστή επεξεργαστών στον κόσμο, όμως είναι γνωστό πως οι πωλήσεις της στο παρελθόν ήταν πάντα σε συνεργασία με άλλες εταιρείες κατασκευαστών και όχι με τους χρήστες.

Ο τομέας της τηλεόρασης, έχει απασχολήσει κατά καιρούς, πολλές μεγάλες εταιρείες, ανάμεσα τους και την Apple, που ήδη έχει αναφερθεί σε μελλοντικά σχέδια για τη δική της υπηρεσία, αλλά και τη Sony που μας έχει ήδη δώσει ένα δείγμα της συνδρομητικής της τηλεόρασης στη CES 2013.

TAGS