Εδώ και αρκετό καιρό έχει γίνει γνωστό πως η Microsoft ετοιμάζει την αναβάθμιση του λειτουργικού της συστήματος, με τις φήμες μάλιστα να κάνουν λόγο για επέκταση των Windows Blue και σε άλλες υπηρεσίες της εταιρίας.

Πλέον, και μετά από μία ανακοίνωση για θέσεις εργασίας, διέρρευσε πως η Microsoft αναζητά ένα ακόμη άτομο (μηχανικό ανάπτυξης λογισμικού), για να ενσωματωθεί στην ομάδα που έχει αναλάβει την βελτίωση του περιβάλλοντος στην αρχική οθόνη, την προσαρμογή των «tiles» (πλακιδίων) αλλά και την εξατομίκευση του συστήματος ανάλογα με τις προτιμήσεις του χρήστη. Η είδηση έγινε γνωστή από τον εκπρόσωπο του τμήματος «Sustained Engineering» (WinSE).

Να υπενθυμίσουμε πως τα Windows Blue είναι, κατά πάσα πιθανότητα, η κωδική ονομασία των ετήσιων αναβαθμίσεων της εταιρίας, στα λειτουργικά συστήματα Windows 8, Windows RT, Windows Phone 8, αλλά και σε άλλες υπηρεσίες όπως τα SkyDrive, Outlook, Office και άλλα.

Στο παρελθόν έχει γίνει αναφορά πως, πλέον στην Microsoft εργάζονται πυρετωδώς πάνω στο συγκεκριμένο πρότζεκτ, που ελπίζουν να έχουν έτοιμο μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι.

Τέλος υπάρχει ακόμα μία αναφορά για θέση εργασίας, που θα αφορά τη συνεργασία με την ομάδα ανάπτυξης Excel Office Mobile για τον επανασχεδιασμό της εφαρμογής του Excel για το Windows Phone.