Οι φιλικοί προς το περιβάλλον, φορητοί συσσωρευτές ενέργειας, μόλις έγιναν πολύ πιο διασκεδαστικοί με την παρουσίαση της μπάλας Soccket.

Πρόκειται για ένα νέο gadget που έκανε την εμφάνισή του στην ιστοσελίδα χρηματοδοτήσεων KickStarter.

Ουσιαστικά είναι μία μπάλα ποδοσφαίρου που όσο κάποιος την κλωτσάει, συλλέγει ενέργεια που αργότερα μπορεί κανείς να εκμεταλλευτεί συνδέοντας μία λάμπα LED στην ειδική υποδοχή που διαθέτει.

Οι δημιουργοί της υποστηρίζουν πως 30 λεπτά παιχνιδιού με την μπάλα μπορούν να τροφοδοτήσουν μία λάμπα LED για 3 ώρες.

Φυσικά για όσους έχουν την τύχη να ζουν σε χώρες που η ηλεκτρική ενέργεια θεωρείται δεδομένη, η μπάλα Soccket ίσως να μην παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Για τους κατοίκους, όμως, υπανάπτυκτων χωρών που η ηλεκτρική ενέργεια θεωρείται ακόμα πολυτέλεια, σίγουρα θα μπορούσε να αποτελέσει μία πολύ διασκεδαστική και αποτελεσματική επιλογή.

Η λειτουργία της, βασίζεται σε ένα μηχανισμό που θυμίζει εκκρεμές και έχει τη δυνατότητα να συλλαμβάνει την κινητική ενέργεια και να την αποθηκεύει σε μία επαναφορτιζόμενη μπαταρία. Η μπάλα είναι κατασκευασμένη από ένα αφρώδες υλικό που της επιτρέπει να μην ξεφουσκώνει, ενώ το βάρος είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από μία συνηθισμένη μπάλα ποδοσφαίρου.