Περίπου 1 δισ. έξυπνα κινητά (smartphones) θα διατεθούν παγκοσμίως το 2013, σύμφωνα με τις προβλέψεις για τους κλάδους της Τεχνολογίας, των ΜΜΕ και των Τηλεπικοινωνιών για το 2013 της εταιρείας συμβούλων Deloitte.


Στις προβλέψεις της εταιρείας αναφέρεται επίσης ότι οι εταιρείες λειτουργίας τηλεοπτικών σταθμών θα συνεχίσουν να παρέχουν την πλειονότητα των υπηρεσιών μετάδοσης τηλεοπτικών προγραμμάτων και ταινιών μέσω διαδικτύου «Over-The-Top» (OTT), καθώς και ότι οι τηλεοράσεις ανάλυσης 4Κ δεν θα αναταράξουν ακόμα την αγορά.


Επιπλέον, το 2013, ο κλάδος των smartphones μπορεί δημιουργήσει έσοδα της τάξεως των 4,9 δισ. δολ. ενώ η διαφήμιση σε ταμπλέτες έσοδα 3,4 δισ. δολ.


Επίσης προβλέπεται πως ένα δισ. smartphones θα διατεθούν για πρώτη φορά. 


Από τις συνολικές πωλήσεις των PCs, των ταμπλετών και των smartphones το 2013, τα PCs θα καλύψουν το ένα πέμπτο. Ωστόσο ποσοστό μεγαλύτερο του 80% της κίνησης στο διαδίκτυο που μετράται σε bits θα συνεχίσει να καλύπτεται από τους παραδοσιακούς προσωπικούς υπολογιστές (desktops και laptops). Και από το συνολικό χρόνο που περνάμε στο σπίτι και στη δουλειά μπροστά στους υπολογιστές, τις ταμπλέτες και τα smartphones, περισσότερο από το 70% θα είναι μπροστά σε ένα PC.