Το κορυφαίο της Android smartphone θα έχει κατά πάσα πιθανότατα συμβατική-αραβική αριθμητική κατάληξη (4), καθώς η Samsung φαίνεται να εγκαταλείπει το δυσνόητο για πολλούς καταναλωτές λατινικό σύστημα αρίθμησης -όπως συμβαίνει μέχρι και το S III, το οποίο είχε προφανώς επιλεγεί προς αποφυγή κάθε συσχετισμού με το αντίπαλο iPhone της Apple.
Ωστόσο, αν η πρόσκληση για τα πρώτα αποκαλυπτήρια της χρονιάς από τη Samsung (αναφέρεται ως «Samsung Unpacked 2013 Episode 1») μάλλον ξεκαθαρίζει τα πράγματα όσον αφορά στην ονομασία του νέου Galaxy S, συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά του.

Πάντως, είναι αρκετά πιθανό ότι το νέο Galaxy S θα έχει οριακά μεγαλύτερη οθόνη από το σημερινό μοντέλο, φτάνοντας τις 5 ίντσες με ανάλυση 1080p και  οπίσθια-βασική κάμερα με αισθητήρα στα 13 Megapixels (σε ακολουθία του ανταγωνιστικού Xperia Z της Sony). Η χωρητικότητα του θα ξεκινά από τα (γνωστά) 16 Gb και θα φτάνει μέχρι τα 64 (ενώ υπάρχουν αναφορές και για έκδοση με 128 Gb).

Εξάλλου, εδώ και μήνες πολύς λόγος έχει γίνει για τον επεξεργαστή και το αν ο οκταπύρηνος «Exynos 5» θα απογειώσει τις επιδόσεις, αυξάνοντας παράλληλα τα επίπεδα αυτονομίας, χάρη στην καλύτερη αρχιτεκτονική διαχείρισης της επεξεργαστικής του ισχύος.