Ένα νέο social site εστιάζει την προσοχή του σε μια πρωτότυπο ιδέα: στις... μεταφράσεις και την ανταλλαγή γνώσεων σχετικά με τις γλώσσες του κόσμου!

Μπορεί να ειδικεύεται στις λύσεις που σχετίζονται με τη μετάφραση από μια γλώσσα σε μια άλλη, μπορεί να μην περίμενε κανείς μια τέτοια κίνηση από μια τέτοια εταιρεία, αλλά η Babylon θεωρούμε πως είχε μια από τις πιο πρωτότυπες ιδέες στην ιστορία των social networks, αφού μόλις δημιούργησε ένα site-social network με κεντρικό θέμα και έμφαση στην ίδια τη γλώσσα και τις μεταφράσεις!

Το Babylon Live Translation Community μοιάζει αρκετά σε εμφάνιση και λογική με μια άλλη social υπηρεσία που «ακούγεται» αρκετά τον τελευταίο καιρό, την Quorra. Και οι δυο διαφέρουν αρκετά στην προσέγγιση τους από social networks όπως το Twitter και το Facebook, στο ότι δεν εστιάζουν την προσοχή τους στο «τι γίνεται» αλλά στην ανταλλαγή γνώσεων. Στην Quora, οι χρήστες μπορούν να καταχωρούν ερωτήσεις ή να απαντούν σε αυτές – ερωτήσεις του στυλ «με συμφέρει να χρησιμοποιήσω PHP ή ASP στο project μου», στις οποίες δύσκολα θα έβρισκαν αντικειμενική απάντηση σε μια τυπική online κοινότητα. Η Babylon Live Translation Community έχει πάνω-κάτω την ίδια λογική, αλλά εστιάζοντας σε θέματα μεταφράσεων – π.χ. «Πώς θα μεταφράζατε το blackbox στα Ισπανικά», ή «Ποια νομίζετε πως είναι η ευκολότερη γλώσσα που μπορώ να μάθω»;

Αν και η νέα κοινότητα της Babylon μάλλον θα ενδιαφέρει περισσότερο όσους ασχολούνται επαγγελματικά με το… «άθλημα» της μετάφρασης, θεωρούμε πως αξίζει αναφοράς ως μια προσπάθεια που ασχολείται με κάτι ουσιαστικό και πραγματικά χρήσιμο.