Στην ετήσια έκθεσή της για τις σημαντικότερες τάσεις του 2011 στους κλάδους των Τηλεπικοινωνιών, ΜΜΕ και Τεχνολογίας (2011 ΤΜΤ Predictions), η Deloitte εκτιμά ότι η ηλεκτρονική διακυβέρνηση θα κορυφωθεί το έτος 2011.

Η Deloitte προβλέπει ότι η χρήση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (eGov) θα κορυφωθεί παγκοσμίως το 2011. Όσον αφορά στις αναπτυγμένες χώρες, το ποσοστό των επιχειρήσεων που θα χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης αναμένεται να ξεπεράσει το 90%, συγκριτικά με το 75% για το 2010. Το ποσοστό των πολιτών που χρησιμοποιούν την eGov αναμένεται να αυξηθεί τουλάχιστον κατά 10%.

* Στριμώχνοντας μέσα τα ηλεκτρόνια: οι μπαταρίες δεν ακολουθούν το νόμο του Moore

Σύμφωνα με την έκθεση της Deloitte, η πυκνότητα της ενέργειας των μπαταριών αναμένεται να αυξηθεί, οι τιμές θα πέσουν και η επαναφόρτιση θα γίνει γρηγορότερη το 2011. Αλλά δεν θα πρέπει να περιμένουμε ότι η εξέλιξη των μπαταριών θα μιμηθεί την αντίστοιχη εξέλιξη στην επεξεργαστική ισχύ των ηλεκτρονικών υπολογιστών, η οποία, όπως προέβλεψε ο συνιδρυτής της Intel Gordon Moore, θα διπλασιαζόταν κάθε 18 μήνες. Όσον αφορά στις μπαταρίες, μία βελτίωση 5% στην απόδοσή τους αντιπροσωπεύει ικανοποιητική τεχνολογική πρόοδο.