Είναι πλέον γνωστό στους περισσότερους χρήστες ότι η χρήση ισχυρών κωδικών πρόσβασης μπορεί να αποτρέψει παραβιάσεις σε λογαριασμούς που διατηρούμε online, είτε αυτοί αφορούν ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είτε κάποια εφαρμογή.

Παρόλα αυτά όμως πολλοί χρήστες συνεχίζουν να χρησιμοποιούν αδύναμους κωδικούς όπως “password” ή “1234”, προκαλώντας την τύχη τους. Με τον τρόπο αυτό έχουν περισσότερες πιθανότητες να παραβιαστεί ο λογαριασμός τους, αφού οι hackers χρησιμοποιούν αυτοματοποιημένες τεχνικές όπως επιθέσεις brute force, όπου γραμμές κώδικα ελέγχουν κάθε φορά για γνωστούς κωδικούς.

Η δημιουργία ενός πολύπλοκου κωδικού μπορεί να αποτρέψει αρκετά συμβάντα παραβίασης, αλλά υπάρχουν ακόμη κάποια μέτρα προστασίας που προστίθενται στην ασφάλεια του πολύ γνωστού παρόχου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, Windows Live Hotmail.

Συγκεκριμένα η Microsoft έχει υιοθετήσει μια νέα μέθοδο αποτροπής της κατάχρησης από κακόβουλους, η οποία πραγματοποιείται αλγοριθμικά. Η συνήθης τακτική των επιτήδειων είναι να αποστέλλουν ένα ψεύτικο μήνυμα από κάποιον επίσημο φορέα όπου σας ζητάει τα στοιχεία σας.

Για την αποτροπή τέτοιων συμβάντων, η Microsoft έχει προσθέσει ένα εικονίδιο πράσινης ασπίδας δίπλα από κάθε μήνυμα έμπιστου αποστολέα. Αυτό συμβαίνει γιατί η Microsoft παρακολουθεί την κίνηση των λογαριασμών και προσπαθεί να επιβεβαιώσει εάν ανήκουν σε πραγματικό πρόσωπο. Αυτό συμβαίνει γιατί οι περισσότεροι απατεώνες χρησιμοποιούν αυτοματοποιημένες διαδικασίες για τη δημιουργία πολλαπλών λογαριασμών.

Έτσι σε περίπτωση που η Microsoft εντοπίσει κάποια ασυνήθιστη και παράνομη δραστηριότητα, καταργεί άμεσα τον λογαριασμό.

Δείτε το παρακάτω βίντεο για περισσότερες πληροφορίες :